DF: Regeringen har forsøgt at tale økonomisk vækst frem

Regeringen har været alt for optimistisk i forhold til Danmarks økonomiske tilstand.

Det siger Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen, efter at økonominister Morten Østergaard torsdag nedjusterer skønnet for væksten i bruttonationalproduktet (BNP) for i år og næste år.

- Problemet er, at regeringen altid overfortolker de positive signaler, og så har den på den baggrund ført en politik, som der reelt ikke er råd til. Jeg glæder mig over, at der hverken er tegn på recession eller stagnation, men derfor er det ikke en Økonomisk Redegørelse, der gør, at man går rundt med hænderne over hovedet, siger René Christensen til Ritzau.

Regeringen har tidligere nedjusteret sine vækstskøn og gør det nu igen. Nu forventer den en vækst på 0,7 procent i BNP i 2014. Det er en halvering af det tidligere skøn.

- Man kan ikke tale en økonomisk vækst frem, sådan som regeringen og især Margrethe Vestager (tidligere økonomiminister, red.) har forsøgt, siger René Christensen.

Han glæder siger over, at der er et overskud på de offentlige finanser på 1,8 procent af BNP, men mener, at de pæne tal dækker over en uansvarlig økonomisk politik, fordi pengene skyldes et engangsbeløb fra omlægning af danskernes pensionsmidler.

- Det her er sådan en engangsindsprøjtning på et tocifret milliardbeløb, der kommer i kassen, men det stopper igen.

- Man skal bare huske på, at de penge, der kommer i kassen nu, kommer til at mangle ude i den anden ende, når jeg for eksempel skal til at gå på pension. Man bruger fremtidens penge upfront, siger Rene Christensen.

Selv om regeringen har nedjusteret sine skøn for den økonomiske vækst, ser tallene næste år ud til at være bedre end både Tyskland og eurozonens tilsvarende tal.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip