DF: Regeringen udliciterer udlændingepolitikken

Skrevet af admin

07/04/2014

Mest læste i dag

Regeringen udliciterer udlændingepolitikken, når regionale væksthuse skal afgøre, om udenlandske iværksættere får opholdstilladelse. Det er en dårlig idé, der udvider den misbrugte greencard-ordning.

Det siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen.

Han afviser regeringens udspil Start-up Denmark, som skal tiltrække udenlandske iværksættere.

- Regeringen er i gang med at uddelegere kontrollen med udlændingepolitikken til nogle regionale udvalg. Det lyder ikke specielt betryggende. Slet ikke, når det er en udbygning af greencard-ordningen, som der er massive problemer med, siger Martin Henriksen.

Under greencard-ordningen kommer de fleste udlændinge til Danmark fra Pakistan, Iran, Indien, Kina og Bangladesh. Mange medbringer deres familiemedlemmer.

Men de færreste udlændinge får det højtlønnede job, som ordningen tilsigter, påpeger han og henviser til et svar fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

- Greencard tiltrækker en masse, som Danmark dybest set ikke har brug for. Der er kommet en masse udlændinge fra tredjeverdenslande. Nogle er arbejdsløse, nogle arbejder i brancher, det slet ikke var meningen, nogle tjener en løn på cirka 20 kroner.

- Og de medbringer rigtig mange familiemedlemmer fra lande som Iran og Pakistan. Det hænger ikke helt sammen med greencard-ordningen, siger Martin Henriksen.

Han mener, at regeringen med den nye start up til iværksættere vil udvide greencard-ordningen, som regeringens ministre og ordførere selv har kritiseret.

- Det harmonerer overhovedet ikke med meldingerne fra beskæftigelsesministeren om, at hun er bekymret for greencard-ordningen. Derfor regnede jeg med, at regeringen havde skiftet kurs, siden de sidst ville lempe ordningen, siger Martin Henriksen.

/ritzau/