DF: Roser og tidsler i Venstres udlændingeudspil

Dansk Folkeparti er stort set tilfreds med Venstres kommende udlændingeudspil, der skal sikre, at de udlændinge, der kommer til Danmark, er fra de lande, der ligner Danmark mest. Stramningerne går dog ikke vidt nok, lyder det i en pressemeddelelse.

Udlændinge fra mindre udviklede lande som Pakistan eller Thailand får ifølge Venstres foreløbige overvejelser sværere ved at komme til Danmark.

De skal have et job på hånden til en årsløn på 400.000 kroner, fremgår det af arbejdspapiret, som DR Nyheder er kommet i besiddelse af.

- Det er en nødvendig stramning, som vi har efterlyst i et stykke tid, og det er vi glade for. Dog vil vi gå ind og stramme yderligere, så det bliver endnu sværere for indvandrere fra ikke-vestlige lande at komme til Danmark, siger udlændingeordfører Martin Henriksen (DF).

Udlændinge fra højtudviklede lande kan få lov til at komme til Danmark, hvis de på forhånd har et job klar til omkring 17.000 kroner om måneden - eller mindst 200.000 kroner om året. Og det er her, man kan skære sig på tidslerne, lyder det fra DF.

- Forslaget om at sænke beløbsgrænsen til 200.000 kroner om året for en række indvandrere, er ikke Dansk Folkepartis politik.

- Vi nærmer os mindstelønnen, og det vil presse lønningerne på arbejdsmarkedet, ligesom det vil kunne fastholde nogle af de herboende ikke-vestlige indvandrere på kontanthjælp, siger Martin Henriksen.

Dansk Folkeparti mener, at danske arbejdspladser skal holdes på danske hænder og opfordrer ellers til, at arbejdspladserne alternativt går til "nogle af de mange herboende arbejdsløse indvandrere, som i dag fylder alt for meget hvad angår overførselsindkomsterne."

I oplægget, der har titlen "Et åbent Danmark - for dem der kan og vil!", skriver Venstre, at konventioner ikke er uforanderlige, men et udtryk for politiske forhandlinger og kompromisser.

Dermed er Venstre klar til at opsige internationale konventioner til fordel for en ny udlændingepolitik, hvis den del også er med, når oplægget bliver til et egentligt udspil.

Venstre ønsker at sætte fokus på udlændingeområdet frem mod næste folketingsvalg, vurderer politisk redaktør på dagbladet Information, Casper Dall.

 

Dagens Gossip