DF: S-angreb er goddaw mand økseskaft

- En amerikanisering af dansk politik.

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, efter at Socialdemokraterne gennem et år har samlet forskellige udmeldinger og forslag fra Dansk Folkeparti og bedt landets ministerier regne på, hvad det vil koste at føre ud i livet.

Med de forudsætninger, der er lagt ind, vil det ifølge Socialdemokraterne koste 170 milliarder kroner at føre alle Dansk Folkepartis ønsker ud i livet.

Og med det tal i ryggen indleder det store regeringsparti nu en efterårs-offensiv mod Dansk Folkeparti, der har vokset sig lige så store som Socialdemokraterne i flere meningsmålinger.

Men Kristian Thulesen Dahl anerkender ikke beregningerne.

- Der er sådan en form for en amerikanisering af den politiske diskussion i Danmark, som jeg ikke tror, at vælgerne bryder sig om.

- Jeg tror, at det, der gør sig gældende for tiden, er, at Socialdemokraterne befinder sig i et vakuum, hvor de ikke ved, om deres formand bliver ved med at være formand, eller om hun er på vej til en EU-post, siger han.

- Og så kommer der sådan en periode, hvor regeringen har svært ved at være offensiv i forhold til, hvad man selv vil, siger han.

Kristian Thulesen Dahl går i rette med flere konkrete udregninger i Socialdemokraternes tabel, som fra mandag morgen kan læses på hjemmesiden tulliarder.dk.

Der er ikke plads til at gengive alle Thulesen Dahls indvendinger her, men for at tage et eksempel går han i kødet på den angiveligt største udgiftspost, en sanering af kloaknettet, som Dansk Folkeparti lægger op til på sin hjemmeside, og som ifølge Miljøministeriet vil koste 33 milliarder kroner.

- Man er kommet frem til de 33 milliarder kroner ved, at hele kloaknettet er prissat til 330 milliarder, og så har man bare sagt, at det nok vil koste ti procent af det. Så de har jo ingen reelle beregninger på det, siger Thulesen Dahl.

Socialdemokraterne forsøger med kampagnen at sætte fokus på, at Dansk Folkeparti peger på Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, som statsminister - og dermed peger de også på et parti, der ønsker nulvækst i det offentlige.

Lige præcis væksten i det offentlige udgør et af de største stridspunkter i blå blok, hvor Liberal Alliance ønsker en såkaldt minusvækst, Venstre en nulvækst og Dansk Folkeparti en vækst, som kun Enhedslisten kan matche.

Men Kristian Thulesen Dahl fastholder, at partiets indflydelse er størst i rollen som støtteparti i den blå blok.

/ritzau/

 

Dagens Gossip