DF: S manipulerer vælgerne med ny indvandrerkampagne

Det er manipulation på højt niveau, når Socialdemokraterne i en ny kampagne om indvandrere og udlændinge forsøger at overbevise danskerne om, at regeringen fører en stram udlændingepolitik.

Sådan siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, lørdag aften, hvor Socialdemokraterne har lanceret en kampagne med budskabet om, at der skal være stramme asylregler og flere krav til indvandrere.

- Hvis det lykkedes for dem at overbevise vælgerne om, at denne regering har ført en stram udlændingepolitik, så mener jeg, at samtlige pressemedarbejdere og spindoktorer, som er ansat af regeringspartierne, bør få en klækkelig lønforhøjelse. For så har de fortjent det.

- Det er manipulation på højt niveau, siger han i en pressemeddelelse.

Martin Henriksen mener, at regeringen sammen med Enhedslisten og Liberal Alliance - stik imod kampagnens budskab - stiller færre krav til udlændinge på en "lang række områder":

- Sagen er den, at Helle Thorning-Schmidts regering har lempet asylpolitikken, familiesammenføringsreglerne, reglerne for permanent ophold, udvisningsreglerne og reglerne for tildeling af statsborgerskab, siger han.

I samme boldgade siger Venstres integrationsordfører, Martin Geertsen, at kampagnen er et "skønmaleri" af de faktiske forhold i udlændingepolitikken.

- Når regeringen for eksempel har fjernet kontanthjælpsloftet og starthjælpen, genindført fuld kontanthjælp fra dag et i Danmark samt stukket en almindelig flygtningefamilie 10.000 kroner mere om måneden, så er det skrappe sager, at man slår sig op som strammer-regering, siger Martin Geertsen.

Enhedslistens gruppeformand Stine Brix ærgrer sig over kampagnen. Hun ville hellere have en, der handler om de mennesker, der har mistet dagpengeretten, eller børn og ældre, som mangler omsorg.

- Jeg synes, at det er ærgerligt, at Socialdemokraterne vælger at bruge deres kræfter og valgkampsbudget på at konkurrere med Venstre og Dansk Folkeparti om, hvem der fremstår mest hårdhændede over for de flygtninge, som lige nu flygter fra Islamisk Stats myrderier og voldtægter, siger hun i en pressemeddelelse.

/ritzau/

.

Dagens Gossip