DF ser velvilligt på dagpenge-alliance med røde partier

- Det er jo det, der er så sundt ved dansk politik, at det ikke kun er bogstaver og farver, der fylder.

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis finansordfører René Christensen, efter at SF og Enhedslisten har gjort det klart, at de to partier vil have dagpengespørgsmålet på bordet i forbindelse med årets finanslovforhandlinger, og at partierne også gerne ser, at DF bliver inviteret med.

Enhedslisten, SF og Dansk Folkeparti er de eneste partier, der går ind for ændringer af dagpengereformen, som Dansk Folkeparti var med til at konstruere, og som SF som regeringsparti var med til at føre ud i livet. En reform, SR-regeringen har afvist at pille ved.

- Vi er da positive, hvis vi kan lave noget med SF og Enhedslisten på det her område, og vi deltager naturligvis gerne i forhandlinger om dagpengene. Men vores udgangspunkter er egentlig langt fra hinanden, siger René Christensen.

- Enhedslisten vil rulle det hele tilbage, hvor vi vil have ro på. Vi anerkender, at der er nedsat en kommission, men der er meget usikkerhed om dagpengene nu, og derfor har vi foreslået en midlertidig løsning, siger han.

Dagpengekommissionen skal inden udgangen af 2015 give anbefalinger til "en fremtidssikring" af dagpengeområdet, men anbefalingerne kommer altså først efter næste valg.

Dansk Folkeparti foreslår selv en midlertidig halvering af genoptjeningsperioden, der skal gælde frem til 2016. Et forslag, som René Christensen kalder "en fremstrakt hånd" til regeringen, der imidlertid har afvist at "reparere" yderligere på dagpengereformen fra 2010.

Spørgsmål: Var det en fejl af jer at foreslå de her ændringer i dagpengereglerne?

- Når man kigger på det nu, må man sige, at konsekvenserne var langt, langt større, end det, man havde regnet med. Man kom lige fra højkonjunktur, og optimismen var nok noget højere, end konjunkturerne viste sig at kunne holde til, siger René Christensen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip