DF: Spær afviste radikaliserede asylansøgere inde

Dansk Folkeparti mener, at der skal strammes kraftigt op på praksis for, hvordan Danmark håndterer afviste asylansøgere, der sidder i det såkaldte udrejsecenter i Sandholmlejren.

Retsordfører Peter Skaarup siger, at episoden, hvor en politimand blev stukket med kniv af en afvist asylansøger, viser, at der er behov for at frihedsberøve personer, der viser tegn på radikalisering, mens de venter på at udrejse.

- Der er ingen tvivl om, at man godt kan bruge frihedsberøvelse, men i realiteten gør man det tilsyneladende ikke, siger Peter Skaarup.

- Du kan egentlig gå frit ind og ud, og det vil sige, at hvis man er radikaliseret, eller der er ting, man skal være opmærksom på, er det vigtigt, at man reelt frihedsberøver.

Skaarup har sammen med retsordførerne fra de øvrige partier onsdag fået en fortrolig orientering af justitsminister Søren Pind (V). Samtidig har efterretningstjenesten PET udsendt en pressemeddelelse, der ridser nogle hovedtræk op.

Andre myndigheder havde advaret PET om, at den unge statsløse palæstinenser skulle sympatisere med Islamisk Stat, og at han var psykisk ustabil.

Desuden fik PET informationer om, at manden i Sverige skulle have angrebet en minister.

Den sidste oplysning er blevet bekræftet efter anholdelsen tirsdag, fremgår det af pressemeddelelsen fra PET.

Formentlig hentyder PET til et angreb på den svenske justits- og migrationsminister, Morgan Johansson, i marts i år.

På et asylcenter i Broby blev ministeren oversprøjtet med skum fra en skumslukker.

Inden det voldsomme knivoverfald tidligt tirsdag morgen i Center Sandholm, hvor en 56-årig politiassistent blev stukket tre gange med kniv, var PET "i dialog med asylmyndighederne", hedder det.

Skaarup mener, at det er for tidligt at sige, om PET eller den tidligere regering har "sovet i timen", men han understreger, at der skal placeres et ansvar. Samtidig kan Søren Pind se frem til en lang række spørgsmål, varsler Skaarup.

/ritzau/

 

Dagens Gossip