DF: Sur smiley skal afsløre brodne kørelærere

De danske kørelærere skal underlægges en smiley-ordning, som vi allerede kender det fra de danske barer og spisesteder. På den måde kan man bedre pille de brodne kar blandt kørelærerne fra, mener Dansk Folkeparti.

- Det strider imod al logik, at det skal kunne lade sig gøre at tage teoriprøve, hvis man ikke kan stoffet. Det er for galt, siger partiets retsordfører, Peter Skaarup, til Ritzau.

Mandag anholdt politiet en række kørelærere, elever og tolke, der mistænkes for at have enten betalt eller modtaget bestikkelse i forbindelse med teoriprøver. Elever, der stod til at kunne dumpe prøverne, blev ifølge mistanken hjulpet til at bestå.

- Lige som man kender det fra restauranter, kan man have en smiley, der fortæller om en kørelærer opfører sig ordentligt og har en ordentlig etik.

- Ud fra de kontroller, der laves fra myndighedernes side, kan man så få en rigtig glad, en knap så glad eller måske en rigtig sur smiley, siger Peter Skaarup.

Dansk Folkeparti ønsker også at give flere penge til politiet, så ordensmagten, der i dag har ansvaret for kontrollen med kørelærerne, kan intensivere den.

Peter Skaarup erkender dog, at kontrol af kørelærere ikke nødvendigvis står særlig højt på politiets lange liste over områder, der trænger til en opprioritering.

- Det er klart, at hvis der sker et voldeligt overfald, vil de fleste nok sige, at det andet må komme i baggrunden, fordi politiet skal komme hurtigt ud.

- Politiet er hårdt presset af terror og forebyggelse, og det trækker hårdt på ressourcerne. Men det virker som om, at det her område har været udsultet igennem årene.

Peter Skaarup sammenligner kørelærer-svindlen med narkokriminalitet:

- Der er jo ingen kunder, der har bestået en teoriprøve eller en køreprøve, som kommer til politiet af sig selv og siger: 'Der blev fusket'. Det er noget, politiet selv skal løbe op.

/ritzau/

 

Dagens Gossip