DF tager afstand fra medlemmer med had til islam

Dansk Folkeparti vil ikke finde sig i, at partiets medlemmer deltager i hadske og nedsættende debatter om muslimer og islam på lukkede Facebook-grupper, der er oprettet med tilknytning til Dansk Folkepartis navn.

Politiken refererer i søndagens avis til flere lukkede Facebook-grupper, som avisen har gennemgået, blandt andet gruppen "DF - dit land - dit valg" med over 1000 medlemmer, hvor islam og muslimer debatteres i hadske vendinger.

- De grupper, der angiveligt er oprettet af DF’ere og i DF’s navn kan vi ikke gøre et klap ved, siger næstformand i Dansk Folkeparti Søren Espersen til Politiken.

Han vil udelukkende forholde sig til medlemmer, der står frem ved navn, og som partiet kan tjekke. Sagen er blæst ud af proportion, mener han.

Der er dog to konkrete medlemmer, der har været aktive i den nedsættende debat om muslimer og islam i de lukkede grupper på Facebook. Det er Jørgen Larsen Møller og Jesper Fruerboel, skriver Politiken.

- Så er der Jørgen Larsen Møller og Jesper Fruerboel. Det er et problem. Når vi har telefonmøde på mandag i hovedbestyrelsen, vil vi tage de to op, siger Søren Espersen til Politiken.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl fastslog for et år siden, at Dansk Folkeparti ønsker at begrænse indvandring fra ikkevestlige lande, men at partiet "ikke skelner på religion", fordi der er religionsfrihed i Danmark.

Det er fortsat DF’s officielle holdning. Thulesen Dahl vil ikke kommentere debatten på de omtalte sider på Facebook.

Efter Politikens henvendelse er gruppen "DF – dit land – dit valg" med over 1000 medlemmer fjernet fra Facebook.

/ritzau/

 

Dagens Gossip