DF: Taliban-krigere skal ud af Danmark hurtigst muligt

Det er ubegribeligt, at krigsforbrydere kan leve i Danmark på tålt ophold.

Ifølge Dansk Folkeparti bør de 21 personer, som ifølge Søndagsavisens oplysninger lever på tålt ophold i Danmark på trods af, at de har indrømmet krigsforbrydelser, omgående sendes ud af landet.

- Der er tale om personer, der har begået endog særdeles grov kriminalitet såsom krigsforbrydelser, narkokriminalitet, voldtægt og drab. Det står krystalklart for mig, at de her kriminelle skal ud af Danmark. Og det kan kun gå meget for langsomt, siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, i en skriftlig kommentar.

Han vil nu kalde justitsminister Karen Hækkerup (S) i samråd i sagen.

Ifølge Søndagsavisen er flere af de 21 personer tidligere krigere for Taliban, som danske soldater har bekæmpet i Afghanistan. Derudover stammer de fra lande som Bosnien, Syrien og Libyen.

De lever på tålt ophold, fordi Danmark ifølge justitsministeren ikke kan sende dem tilbage, da det vil stride mod internationale forpligtelser.

- I Dansk Folkeparti har vi flere gange opfordret til, at vi ser nærmere på, hvordan vi kan få smidt disse folk ud, men hver gang bliver vi mødt med en blank afvisning af, at det er i strid med konventionerne. Det er blevet sådan et mantra, en redningsplanke for ikke at gøre noget, mener Peter Skaarup.

- Jeg tror, at langt de fleste danskere mener, at en udlænding, der har begået for eksempel drab, selvfølgelig skal udvises. Derfor er det på høje tid, at vi tager et kritisk blik på konventionerne. Derfor vil jeg igen opfordre de andre partier i Folketinget til at tage "konventionshatten" af og komme ind i kampen, så vi kan få gjort noget effektivt ved det her.

/ritzau/

 

Dagens Gossip