DF til Støjberg: Flygtningestrøm kræver et helt andet gear

Regeringen bør indføre midlertidig kontrol ved de danske grænser og oprette flygtningelandsbyer til asylansøgere. Og det skal ske nu.

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen, efter at udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) torsdag varslede nye annoncer, der skal advare flygtninge og migranter om de seneste asylstramninger i Danmark.

Annoncerne har netop fået kritik fra Folketingets Ombudsmand. Men hverken Inger Støjberg eller Dansk Folkeparti vil lade kritikken påvirke deres beslutninger.

Martin Henriksen kalder det "fint nok", at Inger Støjberg trods kritik fra ombudsmanden vil indrykke nye flygtningeannoncer. Men det er slet ikke nok i den nuværende asylkrise, mener han:

- Situationen er så voldsom, så ekstrem, at ministeren og regeringen skal op i et helt andet gear for at begrænse tilstrømningen, siger Martin Henriksen.

Så sent som mandag i denne uge indgik regeringen ellers en forståelse med Dansk Folkeparti, de øvrige partier i blå blok og Socialdemokraterne om mere end 20 stramninger i asyl- og udlændingepolitikken.

Men det er bare ikke nok - heller ikke selv om man indrykker nye annoncer for at advare flygtninge mod at søge til Danmark, mener Martin Henriksen.

- Når man oversvømmer folk med annoncer, så holder de op med kigge på dem. Jeg synes, ministeren skal tage langt mere håndfaste metoder i bruger. Vi skal give vores myndighedspersoner ved grænsen mulighed for at afvise folk, inden de kommer ind for at søge asyl i Danmark.

- Det kan ministeren gøre inden for Schengen-reglerne. Det ville vise handlekraft fra ministerens side, siger Martin Henriksen.

Han giver ikke meget for ombudsmandens kritik:

- Man skal altid lytte til kritik fra ombudsmanden. Men jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg har svært ved at tage det seriøst.

- Ombudsmanden har afvist at behandle en klage over den information, danske statsborgere har fået fra statens side i forbindelse med afstemningen om retsforbeholdet.

- Men han vil gerne behandle en klage over, hvorvidt annoncer indrykket i Libanon er god information, siger Martin Henriksen.

Spørgsmål: Siger du, at ombudsmanden politiserer?

- Jeg synes, der er grund til, at ombudsmanden tænker over, om han prioriterer arbejdsindsatsen på den rigtige måde, siger Martin Henriksen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip