DF tvivler på skattelettelser efter flygtningeregning

19/04/2016 06:33

admin

Nyheder

Mest læste i dag

De nytilkomne flygtninge koster statskassen så mange penge, at det ser sort ud for de skattelettelser, regeringen har lovet i forbindelse med den kommende skattereform.

Det siger Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen, efter at en beregning fra Finansministeriet har vist, at befolkningen fra 2014 til 2020 vil vokse med 97.000 flygtninge og familiesammenførte.

Det vil udløse en samlet ekstraregning på 6,4 milliarder kroner fra 2017 til 2020.

- Skattelettelser skal altid være finansierede, og med den her yderligere mérudgift ser det rigtig svært ud med at finde et råderum til at lave skattelettelser, siger René Christensen.

Ekstraregningen betyder, at befolkningsudviklingen i sig selv kræver, at det offentlige forbrug stiger med 0,8 procent årligt for at fastholde velfærdsniveauet i dag.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) mener dog, at effektiviseringer kan sikre, at velfærden ikke lider overlast.

- Jeg er dybt uenig i, at der skal skæres på velfærdsområderne for at finansiere flygtningeudgifterne. Udgifterne er et klart udtryk for, at der har været en forfejlet politik i Danmark, og den skal vi rette op på, siger DF-ordføreren.

I stedet for at integrere flygtninge i kommunerne, mener Dansk Folkeparti, at man skal oprette statslige centre, hvor flygtninge kan bo, indtil de kan rejse tilbage til deres hjemlande.

- Det her kalder på, at man håndterer det på en anden måde. Vi ser gerne, at man håndterer det i statslige centre.

Hos Socialdemokraterne lyder det ligeledes, at regeringen skal holde igen med "at sætte kaffe over til skatteforhandlinger".

Socialdemokraterne kritiserer særligt, at Venstre lovede en straksopbremsning og færre udlændingeudgifter under valgkampen, når nu tallene viser det stik modsatte.

Finansordfører Benny Engelbrecht (S) opfordrer ifølge Jyllands-Posten regeringen til at udskyde skattereformen "på ubestemt tid."

/ritzau/