DF udelukker skattelettelser inden næste valg

Dansk Folkepartis partiformand Kristian Thulesen Dahl afviser at være med til at gennemføre skattelettelser inden næste valg.

De stigende udgifter til flygtninge gør, at der ganske enkelt ikke er penge til skattelettelser, lyder meldingen.

- Vi vil ikke være med i en skatteaftale om at sænke skatterne, når ikke der er penge til det, siger Kristian Thulesen Dahl til DR Nyheder.

Selv om Dansk Folkeparti flere gange siden valget har lagt luft til regeringens ambition om skattelettelser, så strammer DF-formanden nu sin modstand mod skattelettelser mere end nogensinde siden Lars Løkke Rasmussen overtog regeringsmagten.

Kristian Thulesen Dahl bruger direkte et nyt regnestykke fra Finansministeriet som begrundelse for at trække stikket til Lars Løkke Rasmussen valgløfte om skattelettelser.

Regeringens prognose for, hvor meget befolkningen vokser frem til 2020, lyder nu på knap 100.000 personer på grund af flygtningestrømmen til Danmark.

Det betyder ifølge Finansministeriet, at de offentlige udgifter vil stige med 6,4 milliarder kroner i årene 2017 til 2020.

Selv om regeringen, Liberal Alliance og Konservative skulle finde penge, så skal de ikke bruges på skattelettelser, men på velfærd, lyder det fra DF-formanden.

- På det grundlag, vi kender nu, så er der ikke basis for at lave en skatteaftale, der sænker skatterne. Der er simpelthen ikke penge til det. Pengene bliver brugt på flygtninge og migranter. Og i det omfang, at der bliver penge tilovers, skal de bruges på at styrke velfærden, altså vores sundhedssektor og ældrepleje, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han opfordrer direkte statsminister Lars Løkke Rasmussen til offentligt at erkende, at der ikke er råd til skattelettelser i denne valgperiode.

- Løkke kan kalde det, hvad han vil: Udsættelse eller aflysning. Men med de nye tal, vi har fået fra regeringen, for, hvad flygtninge og migranter koster med den politik, der bliver ført - vi taler tocifrede milliardbeløb hvert eneste år - så er der bare ikke penge til skattelettelser.

- Så min bøn er, at man laver fuldstændig om på flygtningepolitikken, for den suger alle de ressourcer ud, der er at gøre godt med. Det duer simpelthen ikke, at man går og foregøgler danskerne, at der er plads til skattelettelser, siger Kristian Thulesen Dahl.

/ritzau/

 

Dagens Gossip