DF: Vi må spare på flygtninge i sparetider

Når Danmark mister fem milliarder kroner i olieindtægter indtil 2020, så skal vi spare på flygtninge. Derfor skal vi bygge flygtningelandsbyer, som er billigere i drift.

Det siger Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen.

- Der er ingen tvivl om, at olieprisen har stor indflydelse på beskatning, når prisen falder. Men man skal ikke underkende, at der er positive effekter på vækst og beskæftigelse, siger René Christensen.

Danmark mister en tredjedel af sit økonomiske råderum - fem milliarder kroner - indtil 2020 med en oliepris på 36 dollar. Det siger finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) efter en analyse fra Finansministeriet.

- Og det betyder selvfølgelig, at de offentlige udgifter kommer under pres de kommende år, siger finansministeren.

Spørgsmål: - Får det Dansk Folkeparti til at slække på sine krav om bedre velfærd?

- Nej. Vi har meget moderate ønsker. Vi har sammen med regeringen leveret på sundhed og ældrepleje. Danmarks største udfordring er integrationsudgifter. Det kan man gøre væsentligt biligere ved at lave statslige centre, siger René Christensen.

Han vil tackle integration med flere flygtninge i skoler og på arbejdsmarkedet. Det er vigtigere end reformer, mener DF's finansordfører.

- Den største udgiftsdrivende faktor i det danske samfund er de mange flygtninge, der kommer hertil. Derfor er det positivt, at finansministren siger, at holdningen om, at det nok går, er ikke god nok, siger Renè Christensen.

Finansministeren advarer om smalhans.

- Det er vigtigt for mig at få sendt det budskab. For i den offentlige debat blandt politikere, partier, organisationer og på Kommunernes Landsforenings topmøde torsdag vil debatten gå på: Send flere penge, siger Claus Hjort Frederiksen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip