DF: Vi skal bombe civile i kampen mod IS

Den internationale koalition, som kæmper mod Islamisk Stat (IS), skal begynde at bombe mål, hvor der opholder sig civile - også steder med kvinder og børn.

Sådan lyder meldingen fra Dansk Folkepartis udenrigsordfører og næstformand, Søren Espersen, til TV2 efter fredagens attentater i Paris, som har kostet mindst 129 mennesker livet.

- Vi bomber ikke der, hvor der er civile, men det er vi nødt til at begynde på. IS går jo i dækning bag kvinder og børn i landsbyer og byer, og de ved, at vi som gentlemen ikke bomber. Det må have en afslutning, siger han ifølge tv2.dk.

Espersen mener, at de vestlige styrker fører krig som gentlemen, og når "gentlemen fører krig mod slyngler, så taber gentlemen".

Adspurgt direkte, om han mener, at koalitionen skal bombe steder med kvinder og børn, svarer udenrigsordføreren "ja, selvfølgelig".

Han mener, at de kvinder, der opholder sig steder, hvor IS-krigerne gemmer sig er "en del af systemet".

I en pressemeddelelse uddyber han sit synspunkt:

- Vi i den frie, vestlige verden og vore værdier er under angreb. Senest med de forfærdelige mord på sagesløse i Paris. Jeg har i den forbindelse sagt, at vi skal gøre op med os selv, om vi vil tabe eller vinde krigen mod terror, skriver Espersen og uddyber:

- Vil vi vinde, kræver det en endnu mere intensiv indsats end i dag. Islamisk Stat skal (...) udryddes. Det vil kræve, at vi forener alle kræfter og går tættere på Islamisk Stats terrorister. Den kan føre til utilsigtede civile tab.

- Jeg mener bestemt ikke, at vi skal hverken jage eller ramme sagesløse kvinder eller børn. Jeg kan kun beklage, hvis mine svar tidligere i dag har kunnet forstås sådan.

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) afviser i et svar på Twitter, at han deler Søren Espersens betragtninger.

- Vi skal ikke besvare terror med terror. Vi skal besvare terror med styrket, international kamp mod terroristerne, skriver han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip