DF: Vi skal ikke integrere 12.000 flygtninge her i Danmark

Danmark skal ikke integrere 12.000 syriske flygtninge og asylsøgere, som ifølge en forsker ikke kan vende hjem, fordi en afslutning på borgerkrigen i landet har lange udsigter.

De skal hjælpes i nærområdet, selv om der bor fire millioner syriske flygtninge især i Tyrkiet, Libanon og Jordan.

Det siger Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup. Han afviser, at de fleste syriske flygtninge ender med at blive i Danmark, som FN's rådgiver Maha Yahya fra tænketanken Carnegie i Libanons hovedstad, Beirut, vurderer i Kristeligt Dagblad .

- Det understreger, at der er behov for en gennemgribende omlægning af asylpolitikken. Så vi i langt højere grad hjælper i nærområderne, siger Peter Skaaarup.

- Vi skal behandle flygtninge lige. Der er ikke rimeligt, at man bliver i Danmark, fordi man betaler en menneskesmugler i dyre domme og krydser sig gennem Europa. Det rigtigste er, at man er med til at genopbygge sit land.

Der er 7,6 millioner internt fordrevne i Syrien og fire millioner flygtninge i udlandet. Det viser tal fra FN's Flygtningehøjkommissariat, UNHCR.

Spørgsmål: - Du vil sende syrere til nærområdet, men der bor fire millioner syriske flygtninge i Tyrkiet, Jordan og Libanon, som har lukket grænsen. Så de kan vel ikke tage flere?

- Jo, det tror jeg godt, at man kan. Måske ikke lige i Libanon, men så i andre lande i området, hvis man vil. Vi skal lægge pres fra dansk og vestlig side. Mange kommer ikke fra selve Syrien, men fra flygtningecentre i Tyrkiet eller Libanon, siger Peter Skaarup.

Tjekkiets regering taler ifølge avisen Prague Post om at sende flygtninge til Afrika eller Mellemøsten. Det samme gør andre østeuropæiske lande, som har taget få asylsøgere, påpeger Peter Skaarup.

- De siger, at FN eller EU skal drive disse flygtningecentre og henviser til Australiens politik, som afhjælper flygtninge-udfordringer lokalt, (ved at afvise bådflygtninge, red.), siger Peter Skaarup.

/ritzau/

 

Dagens Gossip