DF vil kun have kommission som begrænser indvandring

Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen har "svært ved at se fidusen" i at nedsætte en integrationskommission, som skal komme med bud på bedre integration i Danmark.

- DF har ikke har brug for en kommission til at fortælle, hvad der er gået galt med integrationen. Det handler om, at der er kommet og kommer for mange indvandrere til Danmark, siger Martin Henriksen i en pressemeddelelse.

- Medmindre kommissionen også får til opgave at komme med forslag, der skal begrænse især den ikke-vestlige indvandring. Kan vi få det med, så kan jo snakke om det. Men ellers har jeg svært ved at se fidusen, siger Martin Henriksen.

Både Venstre og SF er ellers positive over for ideen om en integrationskommission, som lanceres og bakkes op af fremtrædende forskere i søndagens Jyllands-Posten. Forskerne mener, at integrationen indtil nu er slået fejl.

De henviser blandt andet til, at under halvdelen af ikke-vestlige indvandrere er på arbejdsmarkedet, og at børn med indvandrerbaggrund er i gennemsnit to års skolegang bagud.

Men i Dansk Folkeparti mener man ikke, at en kommission vil nytte noget.

- Når kommissionen har siddet i to år, er indvandringen steget endnu mere, og så er forslagene allerede forældet, siger Martin Henriksen.

- Den eneste løsning, som for alvor vil rykke, er at begrænse antallet. Alt andet er som at tisse i bukserne. Det behøver vi ikke en kommission til at fortælle os, tilføjer han.

Regeringen er heller ikke med på ideen om en integrationskommission.

Integrationsminister Manu Sareen (R) afviser ideen i Jyllands-Posten, og Socialdemokraternes integrationsordfører siger til Ritzau, at der er viden nok på området, og at der derfor ikke er behov for en kommission.

- Vi inddrager allerede eksperter både i regeringen og i ministeriet, så det skal vi ikke have en kommission til at sidde og arbejde med, siger Mette Reissmann.

- Viden er der nok af. Jeg vil ud i virkeligheden nu og have gang i tingene og sørge for, at integrationen foregår hands on. Vi har ikke tid til at skulle sidde og afvente kommissionsarbejde, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip