DF vil kun modtage 1000 asylansøgere om året

Skrevet af admin

02/03/2016

Mest læste i dag

Danmark skal slet ikke modtage 25.000 flygtninge og migranter i år og 15.000 næste år. Selv om vi ikke lægger loft over antallet ligesom Østrig, bør vi kun modtage godt 1000 flygtninge årligt ligesom i 00'erne.

Det siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.

- I 00'erne lå vi omkring 1000 om året i nogle år. Det ville være et meget passende niveau i forhold til, hvad der sker nu. Det er et godt første skridt. Så kan vi altid se, om vi ikke kan bringe det længere ned derfra, siger Martin Henriksen.

Selv om regeringen regner med, at Danmark i 2017 får 15.000 flygtninge og migranter, er tallet kun et slag på tasken. Vi kan ikke vide, hvor mange der kommer, fastslår integrationsminister Inger Støjberg (V) onsdag i Folketingets finansudvalg.

- Det er erfaringsmæssigt meget vanskeligt at forudse udviklingen i antallet af asylansøgere, idet der er mange faktorer, der påvirker udviklingen, siger Inger Støjberg.

Dansk Folkeparti kritiserer ministeren for ikke at stoppe strømmen af udlændinge.

- Regeringen er lidt opgivende overfor den migrantkrise, vi befinder os i, siger Martin Henriksen.

Det konservative tyske parti CSU vil højst modtage 200.000 flygtninge årligt i Tyskland, mens Østrig lægger loft ved 37.500 i år. Danmark kan sætte prop i med flygtningelandsbyer og asylcentre ved grænsen, så migranter returneres til Tyskland, foreslår DF.

Spørgsmål: - Men det udløser et kæmpe slagsmål med Tyskland?

- Det kan man bestemt ikke udelukke. Men nogle gange må man kæmpe for sit land og være rede til at tage nogle slagsmål på vegne af sit land og folk. Vil man det, eller vil man ikke, siger Martin Henriksen.

/ritzau/