DF vil lave særlov omkring matchfixing efter millionsag

I kølvandet på den største danske sag om matchfixing i millionklassen ønsker Dansk Folkeparti nu at indføre en særlig lovparagraf i straffeloven for bedre at kunne bekæmpe aftalt spil i dansk idræt.

Seks mænd har ifølge Københavns Politi aftalt, hvad resultatet skulle blive i to fodboldkampe mellem Hvidovre IF og modstanderne i henholdsvis Vejle Boldklub og det daværende FC Hjørring, skriver Berlingske søndag. Og den slags ulovligheder vil Dansk Folkeparti til livs.

- Vi vil opfordre justitsministeren til at komme med en særlig lovgivning på området for matchfixing. Fodbold dyrkes af mange unge, og det er vigtigt, at sporten fortsat har et godt renommé, siger medlem af Retsudvalget og retsordfører Peter Skaarup (DF).

Også Dansk Boldspil Union (DBU) ønsker en særlov, fordi det tidligere har været svært at løfte sager om matchfixing rent bevismæssigt. DF ønsker samtidig at skærpe strafniveauet for at manipulere en idrætskamp.

- Det vil have en præventiv effekt, at opdagelsesrisikoen og konsekvenserne er voldsommere, hvis man ved, at der er en særlig lovgivning på området. Det er nødvendigt, hvis man vil problemet til livs.

- Det, at man laver særlov, gør det bevismæssigt mere overskueligt for politiet at gå til. Så er der præventiv effekt, fordi politiet kan henvise til, at politikere har skåret det ud i en særlig paragraf, siger Peter Skaarup.

Peter Skaarup mener, at reglerne er for uklare i dag, fordi matchfixing er et relativt nyt fænomen i Danmark, og han frygter, at sagerne falder til jorden, hvis der ikke oprettes en særlov på området.

- Vi tager det op i Retsudvalget og ser på, hvor langt man er. Og dermed lægger vi pres på justitsministeren for at få handling. Om nødvendigt må vi kalde ministeren i samråd eller lave et beslutningsforslag, siger han.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) forhandler i øjeblikket med justitsminister Karen Hækkerup (S) på området.

/ritzau/