DF vil målrette forældrepålæg mod indvandrerfamilier

Dansk Folkeparti er på bølgelængde med Socialdemokraterne, der i et nyt oplæg om negativ social arv lægger op til at ramme belastede familier på pengepungen, hvis de ikke sender deres børn i daginstitution.

Ifølge Dansk Folkeparti skal indsatsen dog målrettes mod indvandrerfamilier i ghettoområderne.

- Vi respekterer den enkelte familie, hvorfor det ikke skal gælde velfungerende familier. Jeg går ud fra, at initiativerne skal målrettes indvandrerfamilier i ghettoområderne. Det er i hvert fald vores udgangspunkt, siger Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen.

Samtidig beskylder han Socialdemokraterne og De Radikale, der kom med et nyt integrationsudspil mandag, for kun at lægge op til stramninger, fordi et folketingsvalg nærmer sig.

- Det er meget gennemskueligt, hvorfor først De Radikale og nu Socialdemokraterne kommer på banen. Vi ser også frem til at læse Venstres integrationsudspil, når det kommer, og vi gør det vel vidende, at partierne har en tendens til at glemme retorikken og de mere markante forslag, når valget er overstået. Men så vil vi uanset hvilken regering, der sidder, minde dem om det, siger han.

Oplægget fra Socialdemokraterne skal vedtages på weekendens partikongres i Aalborg. Udspillet rummer en stribe initiativer, der skal modvirke, at børn bliver tabt i parallelsamfund, skriver Politiken.

I dag kan en kommune inddrage børnepengene til forældre, hvis børnene eksempelvis pjækker fra skole eller begår gentagen kriminalitet.

Men ifølge en af partiets næstformænd, udviklingsminister Mogens Jensen, der har været pennefører på udspillet, er der behov for at gå skridtet videre.

- Vi lægger an til at styrke forældrene på flere planer med blandt andet kurser. Men det handler også om at have myndigheden til direkte at kunne pålægge forældrene at gøre noget for at sikre, at deres barn får en ordentlig opvækst, siger Mogens Jensen til Politiken.

Han understreger, at pålægget skal gives efter en individuel vurdering.

/ritzau/

 

Dagens Gossip