DF vil udligne social skævhed i ejendomsvurderinger

Der vil være en social slagside, hvis man entydigt følger det forslag til et nyt system af ejendomsvurderingerne, som et ekspertudvalg med tidligere Nykredit-boss Peter Engberg Jensen i spidsen fremlagde torsdag.

Det mener Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær, der vil tage problemstillingen med til de videre forhandlinger om et nyt system. Det er ventet, at det vil være på plads i løbet af 2017.

- Vi kan se, at det nye system, ligesom det nuværende, konsekvent vurderer de billigste huse for højt. Det ser ud til, at 76 procent af husene under en halv million kroner er vurderet helt op til 20 procent for højt. Det er ikke holdbart, og det skal rettes ind, siger Dennis Flydtkjær.

Han foreslår umiddelbart, at der bliver lavet en justering, så de billigste huse automatisk bliver vurderet nogle procentpoint billigere, og at det langsomt bliver udjævnet, jo dyrere husene bliver.

Det nye system, som udvalget har foreslået, kommer også til at vurdere de dyreste huse forkert, men de bliver typisk vurderet billigere end markedsprisen.

Han glæder sig over, at der helt generelt er lagt op til et mere gennemsigtigt system, hvor der bliver udvidede klagemuligheder og muligheder for at ændre de parametre, der ligger til grund for vurderingen, løbende.

- Jeg synes, at det er spændende med en form for selvangivelse, hvor man kan rette data. Det vil være et rigtig godt tiltag.

- Det vil være med til at skabe tillid, hvis man kan gennemskue, hvad der ligger til grund for vurderingerne, siger Dennis Flydtkjær.

/ritzau/