DF's gruppeformand i Vejle smidt ud af partiet

Kort før klokken 18 fredag blev 2. viceborgmester i Vejle, Holger Gorm Petersen, smidt ud af Dansk Folkeparti, som han selv var med til at stifte. Det skriver TV Syd og Vejle Amts Folkeblad.

Partiets gruppeformand i byrådet ville ikke bøje sig for et ultimatum fra partiet og den øvrige byrådsgruppe.

Med eksklusionen føjes Holger Gorm Petersen til en stribe lokalpolitikere, som de seneste måneder er blevet smidt ud af Dansk Folkeparti efter interne stridigheder.

Han blev stillet et ultimatum om at trække sig som gruppeformand for byrådsgruppen, hvis han ville undgå eksklusionen. Efter betænkningstid afslog han det og fortsætter nu som løsgænger i Vejle Byråd, hvor han ved seneste valg fik 2149 personlige stemmer.

Han har svært ved at forstå den seneste udvikling. Ifølge Holger Gorm Petersen har ingen i gruppen udtrykt utilfredshed, siden den nye byrådsperiode blev indledt 1. januar.

- Der var noget ballade sidste efterår, men det fik vi løst. Og efter valget, hvor jeg fik over 2000 personlige stemmer, har der ikke været tvivl om, at jeg skulle stå i spidsen for gruppen. Der var 100 procent opbakning. Derfor må nogen have haft en skjult dagsorden, siger Holger Gorm Petersen til Vejle Amts Folkeblad.

Balladen sidste efterår skyldtes en række udtalelser i byrådssalen, som blandt andet gruppefælle Karl Erik Lund ikke ville lægge ryg til - ikke mindst en udtalelse om, at kommunen havde ansat de forkerte lærere.

Det var medvirkende til, at Karl Erik Lund meldte sig ud af partiet i protest og ikke genopstillede ved byrådsvalget i november.

I byrådet er han afløst af Folmer Kristensen, der ifølge Holger Gorm Petersen er udset til ny formand for byrådsgruppen.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip