DI: To lovgivningsdage om året er en god idé

Højst to gange om året skal de danske virksomheder forholde sig til ny lovgivning i erhvervslivet.

Sådan lyder forslaget fra Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, på partiets landsmøde lørdag. Og det er ikke en helt dum idé, mener Dansk Industri.

- Grundlæggende er det en god tanke. På den måde ved virksomhederne, hvornår der er ny lovgivning, som de skal forholde sig til, siger chef for erhvervsjura i Dansk Industri, Kim Haggren.

For det kan være noget af en lovgivnings-jungle, den enkelte virksomhed skal finde rundt i, når der både kommer ny lovgivning fra Danmark og EU.

- Virksomhederne har en stor udfordring i at holde øje med, hvilken lovgivning, der træder i kraft nu og her. Det er en udfordring, da der dagligt kommer ny lovgivning ud til virksomhederne, siger han.

Venstres forslag går ud på "at gøre det nemmere for danske virksomheder ved højst at indføre ny erhvervsrettet lovgivning to dage om året".

- Så får de (virksomhederne, red.) mere fred fra os politikere og kan koncentrere sig om at producere, eksportere og skabe vækst, lød det fra Lars Løkke Rasmussen på landsmødet.

De to dage om året indebærer ifølge Løkke datoen, hvor erhvervslovgivningen træder i kraft.

Venstres forslag løser ifølge Kim Haggren ikke udfordringen med de mange nye regler. Men det er et skridt i den rigtige retning.

- Der kommer næppe mindre lovgivning med tiden. Men forslaget vil give virksomhederne et overblik over, hvornår de forskellige ændringer træder i kraft, siger han.

Skal Venstres forslaget føres ud i verden, kræver det dog en vis form for fleksibilitet, påpeger Kim Haggren. Eksempelvis skal krise-lovgivning gennemføres hurtigt, som da man indførte bankpakkerne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip