DI tilfreds: Minister retter skønhedsfejl i studiereform

Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) tager et skridt i den helt rigtige retning, når hun vælger at justere sin såkaldte dimensioneringsplan, der skal skære knap 4000 studiepladser væk fra de videregående uddannelser.

For ved at give uddannelsesinstitutionerne et ekstra år til at indfase planerne, retter hun skønhedsfejl og tager ansvar for de studerendes fremtid, lyder det fra Dansk Industri (DI).

- Det er rigtigt godt, at ministeren har lyttet til kritikken af dimensioneringsmodellen, så universiteterne får længere tid til at regulere på optaget. Netop en indfasning på kun tre år på universiteterne er en af de skønhedsfejl, som DI har peget på i modellen, siger underdirektør i DI, Charlotte Rønhof, i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Planen, som ministeren lancerede i sidste måned, har fået hård kritik fra blandt andet de uddannelsesinstitutioner, der rammes af nedskæringerne, og fra politikere på både højre og venstre side af regeringen.

Ifølge dimensioneringsplanen skal en række uddannelser skære op til 30 procent af deres optag over tre år, men nu lægger ministeren op til, at uddannelsesinstitutionerne får et ekstra år til at indfase ændringerne, så nedskæringerne først er fuldt gældende i 2018.

- Jeg giver uddannelserne længere tid til at nå målet om at flytte studiepladser fra studier med høj arbejdsløshed til studier med gode jobmuligheder. Målet er det samme, men justeringen rammer mildere, siger Sofie Carsten Nielsen til Berlingske.

Danske Studerendes Fællesråd mener ikke, at en udskydelse løser problemerne. Organisationen ser derfor helst, at reformen bliver taget helt af bordet.

Men DI glæder sig over, at planerne fortsat føres ud i livet med justeringerne med på vejen.

- Dimensioneringen er helt afgørende af få gennemført, for vi kan ikke være bekendt at uddanne unge til arbejdsløshed. Derfor er det også godt at få fjernet nogle af skønhedsfejlene i modellen, siger Charlotte Rønhof.

/ritzau/

 

Dagens Gossip