DI: Vi har problemer med at rekruttere faglærte

Det er i stigende grad et problem for danske virksomheder at finde faglært arbejdskraft i Danmark, og derfor er det en vældig god idé, at De Konservative ønsker at lempe kravene til udenlandske arbejdere.

Det siger underdirektør Steen Nielsen fra DI i kølvandet på offentliggørelsen af et nyt politisk oplæg fra Konservative. Det lille oppositionsparti ønsker at sænke lønkravet for udlændinge, der kommer til Danmark for at arbejde, fra de nuværende 375.000 kroner om året til 315.000 kroner.

- Det er absolut en god idé. Vi har selv foreslået at sænke beløbsgrænsen til 325.000 kroner, så vi er helt enige i det mål. Vi kan se, at vores medlemmer efterlyser faglært arbejdskraft, specialister og højtuddannede, siger Steen Nielsen til Ritzau.

I dag kan personer fra lande udenfor EU alene komme til Danmark for at arbejde, hvis de har en underskrevet ansættelseskontrakt med en årsløn på mindst 375.000 kroner.

Men det betyder, at flere af DI's medlemmer er forhindret i at ansætte arbejdskraft, som i visse tilfælde er en mangelvare i Danmark.

- Der er nogle faglærte grupper, som det allerede nu begynder at være vanskeligt for vores medlemmer at rekruttere, selvom vi ikke er ret langt inde i et opsving, siger Steen Nielsen.

Han påpeger, at den nuværende beløbsgrænse sjældent er en barriere for at ansætte højtuddannede og specialister. Men når det gælder faglærte, er det et tiltagende problem, forklarer underdirektøren.

- Vi har været inde at se på lønninger til faglærte grupper som eksempelvis smede, svejsere og teknikere indenfor industrien. Der ligger en hel del lønninger i intervallet mellem 325.000 og 375.000 kroner.

- Det er derfor, vi peger på 325.000 - for at vores medlemmer kan få lov at hente de her faglærte grupper ind. Det kan man ikke i dag, siger Steen Nielsen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip