Dick Advocaat er ny cheftræner i AZ Alkmaar

66-årige Dick Advocaat er ansat som ny cheftræner for AZ Alkmaar. Den rutinerede hollænder har også tidligere været træner i klubben og er blevet ansat for resten af denne sæson.

I 2009/10-sæsonen var Dick Advocaat træner for AZ Alkmaar i fem måneder og førte klubben frem til en femteplads i den hollandske Æresdivision.

Advocaat overtager jobbet efter Gertjan Verbeek, som fik sparket i september efter en svingende sæsonstart og uro i spillertruppen.

Tidligere i trænerkarrieren har Dick Advocaat været træner for blandt andre Holland, Rusland, PSV Eindhoven, Glasgow Rangers og Borussia Mönchengladbach.

AZ Alkmaar ligger lige nu på en niendeplads i ligaen efter ni spillerunder. Dick Advocaats første opgave bliver hjemmekampen mod SC Cambuur på søndag.

Med Dick Advocaats ansættelse i AZ Alkmaar kan alle spekulationer om, at den danske landstræner Morten Olsen kunne blive ny træner for den hollandske klub, begraves i denne omgang.

Olsens kontrakt som dansk landstræner udløber til næste sommer, og det er endnu usikkert, om han forlænger sin aftale med Dansk Boldspil-Union (DBU).

/ritzau/

 

Dagens Gossip