Dick Advocaat stopper som manager i Sunderland

Dick Advocaat er færdig som manager for Premier League-klubben Sunderland.

Det oplyser klubben i en meddelelse søndag.

- Jeg vil gerne takke alle, der har stået bag mig. Dette er en meget speciel fodboldklub med en masse fantastiske personer, men jeg føler, det er det rette tidspunkt at gøre det (træde tilbage, red.) - ikke for mig, men for klubben, siger Dick Advocaat i meddelelsen.

Sunderland spillede lørdag 2-2 hjemme mod West Ham, og klubben ligger næstsidst i ligaen med blot tre point.

Hollænderen bad Sunderlands formand om lov til at træde tilbage med øjeblikkelig virkning, og dermed skal Sunderland finde en ny manager efter blot otte runder i denne sæsons Premier League.

- Jeg har besluttet at træde tilbage efter kun otte kampe, da jeg mener, det er vigtigt at giv alle mulighed for at vende tingene i god tid, ligesom vi gjorde sidste år.

- Jeg er taknemmelig for, at formanden forstår mine følelser, og jeg har stadig et godt forhold til alle i klubben, siger Advocaat.

Den 68-årige hollandske manager tog jobbet som manager i Sunderland i marts i fjor med det mål at sikre Sunderland overlevelse i Premier League, men efter de første runder i denne sæson er Sunderlands placering igen kritisk.

Den erfarne manager meddelte oprindeligt sin afgang, da han med 0-0 mod Arsenal i slutningen af sidste sæson havde sikret Sunderland overlevelse.

Han ændrede dog holdning i juni, hvor han underskrev en étårig kontrakt og blev i jobbet, som han så søndag har valgt at forlade.

Sunderlands formand, Ellis Short, beklager Advocaats beslutning.

- Jeg er helt ærlig ked af Dick (Advocaats, red.) beslutning, men jeg respekterer hans ærlighed og for, at han gør, hvad han mener er bedst for klubben, siger Short i klubbens meddelelse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip