DIF: 2014 er det bedste sportsår nogensinde

2014 har været det bedste sportsår nogensinde for Danmark med hele 135 EM- og VM-medaljer.

Det konstaterer Danmarks Idrætsforbund (DIF) i sin status over de seneste 12 måneder. Til sammenligning blev der vundet 110 medaljer i 2013.

- Det har været et flot dansk sportsår på alle parametre. Vi er efterhånden særdeles forvænte med mange medaljer i dansk idræt, men 2014 har alligevel sat rekord, siger Jesper Frigast, elitechef i DIF.

- Store traditionsrige forbund som svømning, håndbold og badminton leverer fortsat varen og viser, at vi er med på absolut topniveau, fortæller Frigast.

De 135 EM- og VM-medaljer blev vundet i 26 forbund, og sammenlignes de danske sportspræstationer i 2014 med 2010, som har samme turnus i internationale mesterskaber, så har Danmark vundet 12 medaljer mere.

- Uden for mediernes rampelys har Danmark også skabt bemærkelsesværdige resultater. Bowling sejrede med guld ved EM, kajak vandt guld ved VM, og danserne i de latinamerikanske danse blev både europa- og verdensmestre.

- Det er tre gode eksempler, som vidner om mangfoldigheden i de 135 vundne EM- og VM-medaljer, siger Jesper Frigast Larsen.

Elitechefen husker også det forgangne år for nogle af de idrætspræstationer, der ikke umiddelbart kan aflæses i medaljestatistikkerne.

- Når vi evaluerer sportsåret 2014, husker vi også Caroline Wozniacki i finalen i US Open, Kevin Magnussen i førersædet hos McLaren og Thomas Bjørn, som var med til at genvinde Ryder Cup-trofæet.

- Det er flotte markeringer af dansk idræt i sportsgrene med global eksponering, siger Jesper Frigast Larsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip