DIF: 2014 er det bedste sportsår nogensinde

2014 har været det bedste sportsår nogensinde for Danmark med hele 135 EM- og VM-medaljer.

Det konstaterer Danmarks Idrætsforbund (DIF) i sin status over de seneste 12 måneder. Til sammenligning blev der vundet 110 medaljer i 2013.

- Det har været et flot dansk sportsår på alle parametre. Vi er efterhånden særdeles forvænte med mange medaljer i dansk idræt, men 2014 har alligevel sat rekord, siger Jesper Frigast, elitechef i DIF.

- Store traditionsrige forbund som svømning, håndbold og badminton leverer fortsat varen og viser, at vi er med på absolut topniveau, fortæller Frigast.

De 135 EM- og VM-medaljer blev vundet i 26 forbund, og sammenlignes de danske sportspræstationer i 2014 med 2010, som har samme turnus i internationale mesterskaber, så har Danmark vundet 12 medaljer mere.

- Uden for mediernes rampelys har Danmark også skabt bemærkelsesværdige resultater. Bowling sejrede med guld ved EM, kajak vandt guld ved VM, og danserne i de latinamerikanske danse blev både europa- og verdensmestre.

- Det er tre gode eksempler, som vidner om mangfoldigheden i de 135 vundne EM- og VM-medaljer, siger Jesper Frigast Larsen.

Elitechefen husker også det forgangne år for nogle af de idrætspræstationer, der ikke umiddelbart kan aflæses i medaljestatistikkerne.

- Når vi evaluerer sportsåret 2014, husker vi også Caroline Wozniacki i finalen i US Open, Kevin Magnussen i førersædet hos McLaren og Thomas Bjørn, som var med til at genvinde Ryder Cup-trofæet.

- Det er flotte markeringer af dansk idræt i sportsgrene med global eksponering, siger Jesper Frigast Larsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip