DIF: BSV og Sønderjyske kan havne i matchfixingsag

Danmarks Idrætsforbund (DIF) vil kigge på sagen mellem håndboldklubberne Bjerringbro-Silkeborg (BSV) og Sønderjyske, efter at det er kommet frem, at BSV-spillerne stillede 15.000 kroner i udsigt til Sønderjyske i forbindelse med sidste spillerunde i håndboldherrernes grundspil.

Det er ikke sikkert, at det ender med en matchfixingsag, men Jesper Frigast Larsen, elitechef i DIF og leder af matchfixingsekretariatet, siger:

- Vi har en paragraf 8 i vores matchfixing-regulativ om modtagelse af gaver. Det er forbudt at modtage en gave eller en anden fordel, der ikke er naturligt tilknyttet den idrætskonkurrence, hvor modtageren deltager.

- Derfor kan vi ikke kategorisk afvise, at denne sag falder ind under dette punkt. Det vil nogen mene, at den gør, siger Jesper Frigast Larsen.

- Vi kan behandle sager på baggrund af anmeldelser eller selv tage sagen op. Udgangspunktet er, at vi har en etisk problemstilling, som skal løses i håndboldverdenen, men vi vil undersøge nærmere, når vi kender flere fakta, om sagen hører ind under paragraf 8, siger han.

DHF-toppen mødes onsdag formiddag for at klargøre, hvad der skal ske i sagen, bekræfter generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund (DHF), Morten Stig Christensen, over for Ritzau. DHF melder først noget ud senere onsdag, siger han og har ikke yderligere kommentarer.

Jesper Frigast Larsen siger, at sagen havde været klokkeklar, hvis Sønderjyske havde fået penge for at tabe kampen. Så havde det været matchfixing uden diskussion.

DIF-chefen mener dog, at håndboldsportens turneringsstruktur kan være et problem i forhold til denne type sager.

- I ligaer, hvor der spilles med et grund- og slutspil, så kan der ske det, at der i de afsluttende kampe i grundspillet vil være kampe uden betydning eller kampe, hvor det ikke kan betale sig at vinde i forhold til, hvem man så kan møde efterfølgende i slutspillet.

- Det kan betyde, at nogle af de sidste grundspilskampe kan blive en rodebutik. Det er derfor, dette er et håndboldproblem.

- Som en præmis må vi gå ud fra, at Sønderjyske er gået ind til kampen for at vinde, men det BSV har været nervøse for, er, at Sønderjyske ikke havde noget at spille for, og derfor skulle de have et incitament for at give den fuld gas.

- Generelt skal vi helst være fri for det her. Vi skal stole på, at folk spiller for a vinde, så der ikke skal gives penge til højre og venstre, siger Jesper Frigast Larsen.

BT kunne onsdag afsløre, at BSV-spillerne var så desperate for at komme i slutspillet, at de stillede 15.000 kroner i udsigt til Sønderjyskes bødekasse, hvis sønderjyderne hjalp BSV ved at besejre Skanderborg i den sidste kamp i grundspillet. Det har klubberne bekræftet.

Sønderjyske vandt kampen 34-28, og BSV-pengene røg i Sønderjyskes bødekasse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip