DIF-direktør: Matchfixing er ødelæggende for tennis

Ifølge BBC er 16 tennisspillere, der har været rangeret i verdens top-50, blevet indberettet på grund af mistanke om, at de har tabt kampe med vilje.

Direktøren i Danmarks Idrætsforbund (DIF), Morten Mølholm Hansen, ser med bekymring på historierne om mulig matchfixing i toppen af tennissporten.

Besøg hos de danske eliteidrætsklubber skal forhindre, at noget lignende sker i Danmark.

- Det er meget bekymrende. Matchfixing er undergravende for idrætten på linje med doping. Bare mistanken om matchfixing er med til at ødelægge sportens fascinationskraft.

- Hvis tilskuere og tv-seere er i tvivl om, hvorvidt der er gang i en ærlig kappestrid, så ødelægger det oplevelsen og er dermed en direkte trussel med eliteidrættens fremtid, siger Morten Mølholm i en pressemeddelelse.

Han understreger, at ingen af de 16 spillere er blevet dømt for matchfixing.

I et forsøg på at undgå, at noget lignende sker i Danmark, har DIF sammen med blandt andre Kulturministeriet engageret sig i kampagnen Stop Matchfixing.

Et af elementerne i kampagnen er klubbesøg hos eliteklubberne i nogle af de største sportsgrene.

Her bliver klubberne orienteret om reglerne på matchfixingområdet, og i de kommende måneder er det tennisklubbernes tur til at få besøg.

- Vi sørger for, at de har kendskab til loven, og at de har kendskab til, hvor ødelæggende matchfixing er, forklarer Morten Mølholm.

Klubbesøgene er igangsat i fodbold-, håndbold- og ishockeyklubberne. Om kort tid får badmintonklubberne også besøg.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip