DIF får ekstra millionstøtte frem mod OL i Rio

De danske atleter får forbedret mulighederne for at indfri ambitionen om at vinde 10 medaljer ved OL i Rio de Janeiro i 2016.

Forsikringsselskabet Købstædernes Forsikring har mandag indgået et olympisk partnerskab med Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark. Det betyder, at der tilflyder de danske OL-forberedelser syv millioner kroner.

DIF-formand Niels Nygaard fortæller, at det er tvingende nødvendigt for dansk eliteidræt at få tilført ekstra midler, hvis Danmark skal hamle op med den skærpede internationale konkurrence.

- Vi får nu mulighed for at støtte de danske atleter endnu bedre, så vi kan indfri vores fælles ambition om 10 medaljer ved OL i Rio og dansk deltagelse i flest mulige idrætsgrene, siger Nygaard.

Fra politisk side forventer DIF-formanden ikke at få øget støtten til eliteidrætten i de kommende år. Derfor er det helt afgørende at modtage økonomiske bidrag fra sponsorer.

- Vi har en stor aftale med Dansk Supermarked. Nu er Købstædernes Forsikring også stødt til, og der kommer flere partnere på banen. Der er flere, der gerne vil være med.

- Konkurrencen for at klare sig globalt blive skærpet hele tiden, så det er nødvendigt, at vi får suppleret de midler, der er i forvejen, siger Niels Nygaard.

Det er allerede blevet besluttet, hvad pengene fra Købstædernes Forsikring skal bruges til. Blandt andet vil en del af pengene gå til et High Performance Center uden for OL-landsbyen.

- Pengene rækker et stykke vej. Vi laver et High Performance Center, hvor vi kan have kajakfolk og roere. Her skal der være fysioterapeuter og trænere, som der ellers ikke er plads til i OL-lejren, siger Nygaard.

- Jo flere der er med til at spæde til de aktiviteter, jo bedre kan vi gøre det og give vores atleter de mest optimale forberedelser, siger DIF-formanden.

Købstædernes Forsikring har tidligere støttet svømmeren Rikke Møller Pedersen og banerytteren Lasse Norman frem mod OL i 2012. Det er de personlige sponsorater af de to udøvere, der har fået forsikringsselskabet til at indgå et olympisk partnerskab.

/ritzau/

 

Dagens Gossip