DIF-formand: Betyder meget med et håndboldhold til OL

Selve kampen blev aldrig det store sus, men efter håndboldherrernes 26-24-sejr over Bahrain søndag aften er bundlinjen, som den skal være: Det danske landshold er klar til OL i Rio de Janeiro.

Det faktum skaber naturligvis også begejstring i Danmarks Idrætsforbund (DIF), hvor formand Niels Nygaard kalder det vigtigt for hele den danske OL-delegation, at der er et håndboldhold med i Rio.

- Det er fantastisk for dansk håndbold, for hele den danske OL-delegation og for de danske tilskuere i Rio eller ved tv-skærmen. For dem betyder det rigtig meget, at vi har håndbold med ved OL.

- Det er altid godt, når der er et hold med, som man kan samles omkring. Nu har vi 17 idrætsgrene med, og det betyder meget for stemningen i lejren, at der er et hold, man kan samles om, siger Niels Nygaard.

Ved OL for fire år siden var både herre- og damelandsholdet kvalificeret, men selv om damerne må blive hjemme, bliver den danske delegation nogenlunde på samme størrelse i Brasilien, som den var i London.

- Vi ser ud til at blive omkring 120 atleter. I London var begge håndboldhold med, til gengæld var der ikke noget fodboldhold, det er der denne gang, siger Niels Nygaard.

Dansk Håndbold Forbund har fastslået, at man ikke tager til OL bare for at være med.

Der skal jagtes metal, og det er slet ikke urealistisk, mener Niels Nygaard.

- Det er den indsats, de leverede mod Kroatien i fredags, de skal tage med sig fra OL-kvalifikationen. Kan de spille sådan ved OL, har de gode muligheder for at gøre sig gældende, lyder det fra DIF-formanden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip