DIF-formand: Jeg er moderat optimist på Fifas vegne

Hos Danmarks Idrætsforbund (DIF) er formand Niels Nygaard spændt på, hvad en kommende præsident kan gøre for at rydde op i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

- Jeg er moderat optimist med hensyn til, at det kommer til at gå i en bedre retning.

- Men der vil fortsat være en risiko i de kommende år for, at tingene ikke helt kommer til at foregå på den måde, som vi fra dansk og nordisk side synes, det skal foregå i Fifa, siger Nygaard.

Syv kandidater blev onsdag accepteret som kandidater, og Fifa vil nu tjekke deres integritet grundigt. En ny præsident vil erstatte Sepp Blatter ved et valg 26. februar næste år.

- Uanset hvem der bliver præsident, vil der være meget bevågenhed omkring, hvordan den nye præsident kommer til at gøre det, og hvilke dispositioner, der bliver truffet.

- Derfor vil tingene helt givet blive trukket i en bedre retning, vurderer Nygaard.

Alligevel er han bekymret for, at der kan dukke nye sager om korruption og uregelmæssigheder op i fremtiden.

- Hvor meget, der vil foregå på andre præmisser og måder at gribe tingene an på, eksempelvis ved at betale for diverse ydelser, det vil der nok stadig være en vis risiko for afhængig af, hvem den nye præsident bliver.

- Men jeg tror og håber på, at det bliver bedre end den måde, tingene er foregået de seneste mange år, fordi der nu er så meget fokus på hvilke dispositioner, der bliver truffet, siger han.

- Vi ser, at Fifas etiske komité tager spørgsmål op hele tiden og undersøger kandidaters måde at agere på. Så der er fremgang at spore.

- Men derfra og til at sige, at tingene kommer til at foregå 100 procent gennemsigtigt, som vi gerne vil have, der er et stykke vej, erkender DIF-formanden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip