DIF om matchfixing: Politiet skal have flere beføjelser

Seks spillere fra Hvidovre IF har ifølge Københavns Politi aftalt, hvad resultatet skulle blive i to fodboldkampe mellem Hvidovre IF og modstanderne i henholdsvis Vejle Boldklub og det daværende FC Hjørring.

Nu er Danmarks Idrætsforbund (DIF) sammen med Kulturministeriet og Justitsministeriet i gang med at udarbejde et nyt lovgivningsforslag.

- På efterforskningssiden foreslår vi, at politiet får nogle større beføjelser til at undersøge sager om matchfixing, hvor blandt andet aflytning af telefonsamtaler kan være med til at tackle de kriminelle handlinger, siger formand for DIF, Niels Nygaard, til Ritzau.

- Straffen for matchfixing vil blive skærpet, og det er det eneste, jeg kan sige lige nu, da de endelige formuleringer i rapporten stadig bliver skrevet.

Niels Nygaard vil ikke kommentere mere specifikt på, hvad rapporten foreslår, da den først offentliggøres 1. september.

- Det er også meget vigtigt, at vi får dæmmet op for det internationale aspekt. Vi ved, at langt hovedparten af matchfixing er fra Østeuropa og Asien, og derfor er vi også i dialog med IOC, EU og Interpol for at skærpe bestemmelserne, hvad angår overvågning på telefoner.

- Interpol bør også få flere beføjelser til deres arbejde, og her har Kulturministeriet haft nedsat en arbejdsgruppe til at se på, hvad der kan hjælpe det internationale samarbejde, siger han.

I den igangværende sag har én tilstået, fire nægter sig skyldig, og én har ifølge den sigtedes forsvarer ingen kommentar, skriver Berlingske.

/ritzau/