DIF-rapport: DBU er nødt til at udvikle sig

Dansk Boldspil-Union (DBU) skal udvikle sig og være langt mere fleksibel, hvis unionen ikke vil miste fodfæste i et stærkt stigende kommercielt fodboldmarked.

Sådan lyder den kraftige opfordring fra Danmarks Idrætsforbund (DIF), som onsdag offentliggjorde rapporten "Fodbold i Danmark".

Rapporten er skrevet af Kasper Lund Kirkegaard, Michael Fester og Peter Gottlieb med hjælp fra analytikerne i Team Analyse, og den kigger nærmere på dansk breddefodbolds historiske og nuværende tilstand samt fremtidige udvikling.

En af konklusionerne i rapporten er, at den foreningsbaserede fodbold i fremtiden vil møde stigende konkurrence fra kommercielle aktører, og at DBU skal udvikle sig for at tilfredsstille behovene hos især den voksne befolkningsgruppe mellem 25 og 59 år.

- DBU, og foreningsidrætten som helhed, skal være endnu bedre til at udvikle fleksible og lettilgængelige tilbud til den voksne befolkningsgruppe.

- Lykkes det, har DBU et kæmpe potentiale i forhold til at få aktiveret en stor gruppe af befolkningen, siger DIF’s udviklingschef, Morten Mølholm Hansen, i en pressemeddelelse.

DIF og DGI har en fælles vision om, at 75 procent af danskerne i 2025 skal være idrætsaktive - heraf 50 procent i en idrætsforening.

DBU vil som DIF's klart største specialforbund spille en vigtig rolle i den vision.

- Vi har lært af det kommercielle og selvorganiserede marked. Vi skal bruge denne lære til at udvikle tilbud, som passer til danskerne.

- Det skal være lettere at gå til foreningsidræt. Både i forhold til tid og i forhold til selve aktiviteten. Lykkes den øvelse, så er jeg overbevist om, at foreningsidrætten og DBU også i fremtiden vil være attraktiv for den voksne gruppe.

- For vores idrætstilbud er sjove, sunde og tilbyder et fællesskab, som man ikke finder mange andre steder, siger Morten Mølholm.

/ritzau/

 

Dagens Gossip