DIF sætter navn på 20 atleter til European Games

Danmarks Idrætsforbund (DIF) har nu sat navn på i alt 25 atleter, der skal repræsentere Danmark ved det første europæiske svar på OL, European Games.

Torsdag blev 20 atleter inden for bordtennis, fægtning, gymnastik, karate og svømning udtaget til begivenhederne, der løber af stablen i Aserbajdsjans hovedstad, Baku, fra 12.-28. juni.

12 af dem er svømmere; Emily Rosemary Gantriss, Frederik Jessen, Helena Rosendahl Bach, Josefine Brosolat Pedersen, Josephine Marie Holm, Julie Kepp Zimmermann Jensen, Merete Toft Jensen, Philip Alfred Ravnsholt Greve, Signe Wiegant Bro, Tobias Brønnum Bjerg, Trine Kjøngerskov og Victoria Christine Bierre.

I svømning gælder særlige regler. Drengene skal være 17-18 år, mens pigerne skal være 15-16 år. Svømmekonkurrencerne tjener også som EM for juniorer.

I gymnastik er Helge Vammen, Mette Hulgaard, Michelle Vitting Lauritsen, Linnea Højer Wang udtaget til det danske hold.

Endelig har DIF peget på Christopher Skotte Rohde Christensen (karate), Alexander Bøgeskov-Tsoronis (fægtning), Frederik von der Osten (fægtning) og Jonathan Groth (bordtennis).

I forvejen var kajakroeren René Holten Poulsen, BMX-køreren Simone Tetsche Christensen, triatleten Casper Stenderup samt Peter Kildegaard Andersen og Kristoffer Abell i beach volleyball udtaget til det danske hold.

Morten Rodtwitt, der er OL-chef i DIF og chef de mission for det danske hold til European Games, er optimist forud for begivenheden.

- På den korte bane er jeg overbevist om, at det danske hold vil have medaljer med i bagagen, når vi flyver hjem fra Baku.

- Og på den lange bane er jeg sikker på, at legene i Baku tjener som vigtig læring, så vi igen vil se en række af udøverne til OL i Rio 2016 og OL i Tokyo 2020.

- På den måde har European Games flere perspektiver, siger Morten Rodtwitt i en pressemeddelelse fra DIF.

Det danske hold i Baku forventes i alt at tælle 65 atleter i omkring 17 idrætsgrene.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip