DIF: Tysklands OL-bud er godt for Danmark

Tysklands olympiske komité meddelte tirsdag, at landet går efter at arrangere sommer-OL i 2024 eller alternativt i 2028. OL skal i så fald afvikles i Berlin eller Hamburg.

Udmeldingen vækker glæde i Danmarks Idrætsforbund (DIF), der gerne ser Danmarks naboland som OL-arrangør.

- Det ville da være helt fantastisk med de olympiske lege i Berlin eller Hamburg, siger DIF's chef de mission, Morten Rodtwitt, til DIF's hjemmeside

- Hvis OL eksempelvis lander i Hamburg, må vi sige, at så kan det ganske enkelt ikke komme tættere på Danmark. Med så kort afstand vil det kunne få stor positiv betydning for de danske resultater og vores forberedelser frem mod legene.

- På tilskuerfronten vil det også kunne have en god effekt med mange danske tilskuere på lægterne. Det kan jo næsten gå hen og blive en dansk hjemmebane, siger Morten Rodtwitt.

Danmarks chef de mission må vente noget tid endnu med at finde ud af, om Tyskland får held med at sikre sig sommerlegene. OL-værten i 2024 bliver udpeget i 2017.

Morten Rodtwitt er ikke i tvivl om, at Tyskland vil blive en værdig OL-arrangør.

- Der er ingen tvivl om, at Tyskland vil kunne løfte en sådan opgave. Man kunne håbe og tro på, at legene vil komme til at minde om OL i London 2012, som efter vores vurdering nok var de bedste olympiske lege nogensinde, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip