Digital nomade livsstilen vinder frem

Skrevet af Redaktionen

09/05/2016

Dagens topnyheder

For mange lyder dette som den perfekte tilværelse eller en dejlig ferie – men hvad hvis dette kunne være dit arbejde? Et arbejde som digital nomade giver danskere disse muligheder, og mængden af udenlandsdanskere, som arbejder som digitale nomader, er stigende.

Selvom der findes et hav af nomader i verden, så er der dog stor forskel på de mere traditionelle, som f.eks. Bajau-folket i Asien, og de digitale nomader, som bliver omtalt her. Faktisk så stor en forskel, at du ikke ville kunne se fællestræk på overfladen.

Den digitale nomade har taget rejselysten, og sammensat denne med jobbet. Den digitale nomade er ikke afhængig af et fysisk arbejdssted, og skal blot have sin computer og en internetforbindelse. For jobbet udføres online og kan derfor udføres, hvor end den digitale nomade befinder sig henne i verden.

De digitale nomader giver slip på de trykke og faste rammer i Danmark, og drager ud for at udforske verden med deres computer i rygsækken. Malene og Nicolaj fra JustBrowsing.dk beskriver livsstilen som ”en kæmpe udfordrende rejse, hvor du selv er herre over hvordan du vil leve og tjene dine penge”.

I videoen herunder, ser du en almindelig dag i det digitale nomade-liv, som Nicolaj og Malene for øjeblikket udlever i Sydøstasien.

 

Med blot få kunder i porteføljen, er det muligt at leve som digital nomader i udlandet, hvor leveomkostningerne ofte ikke er særlig høje. Fokus er på, at alt arbejde og kommunikation skal forgå online, således den geografiske placering ingen betydning har for arbejdet.

Dette er ikke noget problem for de digitale nomader Malene og Nicolaj, som udtaler ”hvis blot du er dygtig til hvad du laver, og sælger dig selv fra starten som digital nomade, så er kunderne kun ekstra interesseret. Med kun ganske få kunder, var det muligt for os, at trækket stikket i Danmark og drage mød Østens mange lande”.

De digitale nomader udvælger ofte billige lande f.eks. i Asien, da det her er muligt at leve for et langt mindre beløb end i Danmark. Dette giver således mulighed for, at starte som iværksætter med en mindre risiko.

Ifølge Nicolaj fra JustBrowsing.dk kan det lade sig gøre, at leve for under 6.000 kr. om måneden for 2 mennesker i Asien, hvis blot man udvælger de helt rigtige destinationer.

Mange af de digitale nomader har enten benyttet livsstilen, som et spring til iværksætterlivet eller som en mulighed for, at opleve mere af verden omkring dem, uden at skulle bruge hele opsparing og vende hjem til Danmark igen indenfor kun få måneder på farten.