Din flødeis er lavet på skummetmælk

5 procent mælkefedt fra fløde. Så lidt skal der være i din is for at producenterne må kalde det en flødeis. Standarden er sat af Euroglace, isproducenternes brancheorganisation i EU. Det svarer til én syvendedel fløde i "flødeisen".

Hjem IS er med sine 100 bimlende blå biler en stor leverandør af flødeis til danskerne, og her har man også valgt at kalde sine is ”flødeis” selvom de ikke indeholder meget fløde.

- For os handler det om smagen, fortæller Peter Overgaard, administrerende direktør ved Hjem IS til dagens.dk og fortsætter:

- Hvis man laver en is på ren fløde, så bliver den meget tung. For tung. Vi fundet ud af, at vores is smager bedst med 9 procent mælkefedt.

Hjem IS: Ikke misvisende

Fløde indeholder normalt 36 procent mælkefedt, så for at ramme de magiske 9 procent i Hem IS, blandes fløden med skummetmælk. Det giver én fjerdedel fløde i flødeisen.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook her!

Administrerende direktør Peter Overgaard, synes ikke det er misvisende, at flødeis indeholder så lidt fløde, men derimod maser af skummetmælk. Han påpeger, at Hjem IS er hele 4 procent over kravet til flødeis.

Fornyligt har Hjem IS lanceret en flødeis med hele 16 procent mælkefedt, som dermed ligger i den tunge ende, hvilket også afspejles i navnet "Too much", 

Når is ikke kan kalde sig flødeis, så hænger det hovedsageligt sammen med, at de bruger vegetabilsk fedtstof såsom kokosolie.

Ønsker man ikke at kalde sin is for "flødeis", men kan nøjes med "mælkeis", så falder kravet om mælkefedt til 2,5 procent.

 

Dagens Gossip