Din hund ved, hvordan du har det

Menneskets bedste ven kan med stor sandsynlighed fortælle, om vi er kede af det eller glade. Et nyt studie tyder på, at hunde kan høre følelser i vores stemmer, ligesom vi mennesker kan. Det skriver FoxNews.com.

Hunde er følsomme over for spor af følelser i menneskestemmer, konkluderer undersøgelsens to ungarnske forskere Eötvös Loránd og Ádám Miklósi. Undersøgelsen er netop offentliggjort i det nyeste nummer af biologimagasinet "Current Biology".

LÆS OGSÅ: Advarsel: Hunde skal behandles mod frygtet orm hurtigst muligt

De to forskere formoder, at de områder i hjernen, der er ansvarlig for stemme og lyde hos mennesker og hunde, udviklede sig samtidigt for 100 millioner år siden, de de to arter delte fælles forfædre.

- Hunde og mennesker deler et lignende socialt miljø, siger etolog, Attila Andics, fra det ungarske Eötvös Loránd Universitet og redaktør på Current Biology i en pressemeddelelse.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Undersøgelsens resultater indikerer, at hunde også bruger lignende hjernemekanismer til at behandle social information. Attila Andics peger også på, at dette kan støtte successen med mundtlig kommunikation mellem de to arter.

TIl forsøget har forskerne trænet elleve hunde til at sidde stille i en funktionel magentisk resonans- (fMRI) scanner. Forskerne har analyseret hjerneaktiviteten hos både hunde og mennesker, mens de lyttede til 200 forskellige hunde- og menneskelyde - såsom grin og gråd.

LÆS MERE HER.
  

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip