Din kat kan se ting, som er usynlige for dig

Når din kat sidder og stirrer ud af vinduet i timevis, selvom du snart ikke synes, den kan få meget mere ud af det, er det faktisk fordi, den kan se meget mere, end du kan.

Det viser et nyere studie ifølge themindunleashed.org.

Ligesom flere andre dyr kan katte se psykedeliske striber på blomster og vilde mønstre på fuglenes vinger, som vi slet ikke kan se med det menneskelige øje.

Og hemmeligheden bag er UV-lys.

Læs også: Lær kattesprog: Hvad betyder det, når katten blinker til dig?

- Der er masser af ting, der reflekterer UV-lys - nogle ting kan følsomme dyr se, mens vi ikke kan, siger Ronald Douglas, biologiprofessor på City University of London og medforfatter til studiet.

- For eksempel er der bestemte mønstre på blomster, der viser, hvor nektaren er, eller spor af urin fra et dyr. Ligesom rensdyr kan se isbjørne, fordi sneen reflekterer UV, mens den hvide pels ikke gør.

Læs også: "Zombie"-kat graver sig ud af egen grav og vender tilbage til ejer

Forskere har længe vidst, at flere dyr har denne evne, f.eks. insekter, fisk og reptiler, men først for nylig har man fundet ud af, at det også gælder for flere pattedyr, på trods af, at deres øjne ligner vores rigtig meget.

Det er altså ikke fordi, din kat er dum, at den finder et helt hvidt stykke papir interessant. Til gengæld burde vi føle os en lille smule snydt, fordi vi ikke ser den verden, der åbner sig. Øv.

 

Følg Dagens Dyreriget for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip