Din mobils batteriniveau kan blive brugt til at spore og narre dig

Alle kender til problematikken, når ens mobiltelefon pludselig er ved at være løbet tør for strøm. Nu viser det sig, at der dog også kan være yderligere problemer forbundet med et tom mobilbatteri. Det skriver Mertro.

For et lavt strømniveau kan faktisk sladre om din færden på mobilen.

Forklaringen skal findes i måden, hvorpå du besøger websider fra din mobil. Den software, der lader dig hente en hvilken som helst hjemmeside på din mobiltelefon, har samtidig adgang til informationer om dit batteriniveau.

Grunden hertil er som udgangspunkt positiv, da softwaren automatisk vælger de loading-mulighede, der kræver mindst mulig strøm, hvis dit batteriniveau i forvejen er kritisk.

Dette åbner dog også for det smuthul, at andre kan se, hvad du foretager dig på dit mobile internet.

Her er et eksempel: Lad os sige at du fra din mobil besøger en restaurant-hjemmeside, mens din mobil har lavt batteri. Denne information samler restaurantens hjemmesides sofware op og giver din mobil en mindre kompliceret udgave at sitet for at spare på dit batteri.

Men: Restauranten kan dog også vælge at udnytte informationen om, at du snart er løbet tør for batteri. Det forklarer Lukasz Olejnik, der er mobilsikkerheds-ekspert:

- Når batteriet er ved at løbe tør på vores mobiltelefoner, ved vi, at folk kan være tilbøjelige til at træffe beslutninger, som de ikke ellers ville have truffet. Under disse omstændigeder vil mange mennesker være villige til at betale mere for en service, fortæller Lukasz Olejnik og understreger, at denne villighed kan udnyttes af de folk, der har adgang til dine batterioplysninger.

Steven Englehardt og Arvind Narayanan, fra Princeton University fortæller, at de har fundet to eksempler på software, der er designet alene til at lure folks batteriniveau på telefonen. En af dem er beskrevet til at henter mobilens aktuelle opladningsniveau og kombinere denne oplysning med andre identificerende informationer.

Dermed er frygten, at virksomheder på sigt vil bruge dine mobiloplysningerne til at manipulere dig til at købe ting, du normalt ikke ville købe.

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip