Din plads i flyet afslører dig: Se hvilken type du er

Der er fordele og ulemper ved alle pladser i flyet. Men de fleste af os har alligevel et klart ønske om, hvor vi helst vil sidde i flyet. 

Mangel flyselskaber beretter om, at et stigende antal flypassagerer vælger deres plads i flyet på forhånd. Forklaringen på dette lyder ifølge psykologer, at folk gerne vil have kontrol i en potentielt stresset oplevelse, som en flytur nemt kan være med mange fremmede, larmende mennesker og risikoen for ulykker. Det skriver Daily Mail.

Læs også: Vidste du det? Syv myter om flyskræk

Den amerikanske psykolog, Mary Connell, mener, at der findes tre personlighedstyper alt efter hvor i flyet, men vælger at sidde, konkluderer hun i en ny undersøgelse. Typerne har psykologen udviklet på baggrund af interviews med flypassagerer.

Ved vinduet: Denne plads er foretrukket af mange og er for drømmere, der holder af sightseeing eller at tage en lur, fortæller Mary Connell. Du sætter også pris på privatliv og er glad for, at du kun har et menneske på den ene side, og at du ikke behøver at rejse dig for dem. Du kan sidde langt mere uforstyrret her end på de andre pladser.

Læs ogsåSe, hvorfor denne mand fik et helt fly for sig selv

Ved midtergangen: Her har du mulighed for at strække benene uden at forstyrre andre, men du risikerer at få håndbagage i hovedet, når sidemanden roder i sin taske, og du er nødt til at rejse dig hver gang nogen vil ud. Men når du siger ved midtergangen, kan du godt lide at have magten, og du er ofte den indadvandte type, forklarer Mary Connell. Du sidder det bedste sted, hvis du skal have fat i personalet, og du er i kontrol over dine sidekammerater, som er nødt til at spørge dig om lov til at komme på toilettet. Samtidig har du frihed, du skal ikke spørge nogen om lov. Og du sidder godt, hvis der skal løbes mod nødudgangene. 

I midten: Du er den selvopofrende type eller meget udadvendt og snakkesalig, hvis du vælger denne meget lidt populære plads. Du tager ikke tingene så tungt og er i stand til at give afkald på din selvstændighed i længere tid, lyder vurderingen. Det er typisk forældre, der vælger dette sæde, så de kan hjælpe deres børn. Personen, der rejser i en gruppe og sidder i midten, er typisk den, der har mindst at skulle have sagt.

Ifølge den norske avis VG kan det skandinaviske flyselskab SAS godt nikke genkendende til det billede, som den amerikanske undersøgelse tegner.
 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip