Din smartphone er mere beskidt end et toiletsæde

Ann Katrine Warren

|

18/09/2013
Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Dagens topnyheder

Hvor tit gør du sin mobiltelefon ren? Efter at have læst denne artikel, vil du formentlig gøre det lidt oftere.

Undersøgelser viser nemlig, at skærmene på smartphones og tablets ofte er langt mere beskidte end for eksempel et toiletsæde. Bakterierne sidder tilbage på skærmen, hver gang vi kører fingeren hen over vores iPad, Samsung Galaxy eller Sony smartphone.

Læs også: Bil-sider på nettet snyder dig for penge

Faktisk så kan vores elskede mobiler og tablet have op til 20 gange flere bakterier end man normalt finder på toilettet, og det der kan være ganske ubehagelige baktusser imellem. Det skriver Daily Mail.

Forbrugergruppen Which? fandt blandt andet stafylokokker, som kan give opkast og diarré, på nogle af skærmene. Der blev også fundet både E. coli og salmonella på de undersøgte gadgets.

Det høje antal bakterie skyldes rent ud sagt, at mange er for dårlige til at vaske hænder, og at de færreste af os tænker over, at telefoner, tablets og tastaturer bør gøres rene.

LÆS OGSÅ: Undersøgelse: Så dårlig er sikkerheden i din mobilbank

Nogle firmaer som for eksempel Apple fraråder brugen af rengøringsmidler på deres touchskærme, da de kan tage skade af det. I stedet anbefales det at bruge en fugtig og blød fnug-fri klud, når bakterier og snavs skal bekæmpes på dine gadgets. 

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med