Dinosaurskelet indbringer 400.000 pund på auktion

Skrevet af admin

|

27/11/2013

Dagens topnyheder

Et sjældent, komplet skelet af en enorm diplodocus dinosaur er onsdag blevet solgt på en auktion i Storbritannien for 400.000 pund (3,5 millioner kroner), oplyser auktionshuset Summers Place Auctions.

Det 150 millioner år gamle fossil, der bærer kælenavnet Misty, er blevet vist frem for offentligheden, fortæller auktionshuset, der holder til i det sydlige England.

Det kvindelige skelet, der blev fundet i den amerikanske stat Wyoming af en berømt tysk dinosaurjægers unge sønner, var vurderet til mellem 400.000 og 600.000 pund.

Talsmand Rupert van der Werff sagde, at det var et helt fantastisk objekt.

- Det har indebåret en forfærdelig masse arbejde og også været et meget spændende projekt, og endelig at nå til dette punkt. Det er vi glade for, siger han og tilføjer:

- Jeg kan fortælle, at den, der købte det, vil udstille den offentligt.

Den 17 meter lange og seks meter høje dinosaur er et af de meget få komplette diploducus-skeletter, der er fundet til dato.

Misty blev fundet i 2009, da den tyske dinasaurjæger Raimund Albersdörfer, som havde deltaget i en udgravning i det privatejede Dana stenbrud i Wyoming i det vestlige USA, sendte sine sønner hen for at grave et nærliggende område igennem.

Han blev noget overrasket, da han vendte tilbage sidst på dagen og så, at de havde fundet et enormt ben.

Ni uger senere var Misty udgravet. Dinosaurskelettet er siden blevet restaureret på et laboratorium i Holland.

Den ikoniske planteædende dinosaur, der er kendt for sit latinske navn Diplodocus longus, var et af de største dyr, der har trampet rundt på jorden.

Komplette diploducus skeletter er så sjældne, at selv den berømte Dippy på Londons naturhistoriske museum ret beset er fup, idet der er tale om en gipsafstøbning sammensat af to forskellige skeletter.

/ritzau/AFP