Diplomater: Aftale om permanent våbenhvile indgået i Gaza

Skrevet af admin

|

17/07/2014

Dagens topnyheder

Israelske krigsfly angreb torsdag eftermiddag et område i det nordlige Gaza i det første luftangreb efter en skrøbelig fem timer lang våbenhvile, siger øjenvidner.

Angrebet var rettet mod et åbent område i Beit Lahiya, hvor ingen kom noget til.

Israel og Hamas afviser samtidig rapporter om en mere omfattende våbenhvileaftale, der skulle stoppe kampene i Gaza mellem det israelske militær og militante palæstinensere.

Den israelske udenrigsminister, Avigdor Lieberman, siger, at rapporterne "for øjeblikket er ukorrekte", mens Hamas siger, at forhandlinger fortsætter i Egypten.

Mindst 227 palæstinensere og en israeler er blevet dræbt under den væbnede konflikt i de seneste ni dage, hvor en israelsk militær operation har haft til formål at stoppe vedholdende palæstinensiske raketangreb ind over Israels grænse fra Gaza.

FN siger, at de fleste dræbte palæstinensere er civile. Israel siger, at Hamas med overlæg har dets militære infrastruktur blandt civile, hvilket gør det umuligt for israelerne at undgå at ramme civilpersoner.

- Det gør os ondt at se, at fire børn er blevet dræbt, siger Israels præsident, Shimon Peres.

- Vi forsøger at forsvare vores egen befolkning, hvilket vi skal, og vi forsøger også at undgå at ramme uskyldige i Gaza, tilføjer han.

Den kortvarige våbenhvile torsdag gjorde det muligt for FN at omdele vand, fødevarer og hygiejne-bokse.

To timer inde i den kortvarige, humanitære våbenhvile sagde Israel, at "Gaza-terrorister" havde affyret mortergranater mod mål i Eshkol. Israel svarede igen med mortergranater.

Palæstinensiske hospitalskilder siger, at tre mennesker blev dræbt af israelsk kampvogne i Rafah, få minutter inden våbenhvilen trådte i kraft.

FN siger, at mindst 1370 hjem er blevet ødelagt i Gaza, og at over 18.000 mennesker er blevet fordrevet fra deres hjem.

/ritzau/Reuters