Diplomater: FN skal stemme om Ukraine-resolution lørdag

FN's Sikkerhedsråd vil lørdag samles til endnu et hasteindkaldt møde omkring den politiske krise i Ukraine og ved den lejlighed stemme om en resolution.

Det siger diplomater ifølge nyhedsbureauet AFP.

Resolutionen fordømmer den folkeafstemning, som søndag skal finde sted på Sortehavshalvøen Krim, hvor indbyggerne skal tage stilling til, om de vil løsrive sig fra Ukraine og i stedet komme under russisk flag.

Det hedder i udkastet, at afstemningen "ikke kan have gyldighed" og den appellerer til lande og internationale organisationer om ikke at anerkende den, skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Denne folkeafstemning er uden validitet, og den kan ikke danne basis for nogen form for ændring af Krims status, hedder det i resolutionen.

USA har forfattet udkastet, som Rusland med meget stor sandsynlighed vil nedlægge veto imod.

Rusland har fredag slået fast, at landet støtter folkeafstemningen på Krim, og en diplomatisk kilde fra Moskva har sagt, at udkastet er "uacceptabelt."

Mødet i Sikkerhedsrådet er planlagt til klokken 16 dansk tid, og det er indkaldt på ønske fra USA.

Kina har i lighed med Vesten udtrykt støtte af Ukraines suverænitet og territoriale integritet under de seneste møder i Sikkerhedsrådet.

Der hersker imidlertid fortsat usikkerhed om Kinas holdning, da kineserne i flere andre sammenhænge har dannet alliance med Rusland imod de øvrige permanente medlemmer af rådet.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip