Direktør: Godtgørelse er Eddy og Sørens eget ønske

Det er de tidligere gidsler Søren Lyngbjørns og Eddy Lopez' eget ønske, at der er rejst krav om en godtgørelse fra TV2 og Ekstra Bladet for de krænkelser, som de blev udsat for i Ekstra Bladets kampagne og TV2-udsendelsen "De danske gidsler - mareridtet i Somalia".

Det siger direktør i Søfartens Ledere, Fritz Ganzhorn.

- Det har været et ønske fra Søren og Eddy, at vi fik vurderet mulighederne for en økonomisk godtgørelse, særligt i lyset af de klare kendelser fra Pressenævnet.

- Det er et ønske, der er opstået i deres helingsproces på vej tilbage til livet efter mere end to år og tre måneder som gidsler. For dem handler det meget om at få sat nogle punktummer i den sag, og dem har vi nogle stykker af, også i forhold til rederiet, siger Fritz Ganzhorn til Ritzau.

Direktøren tilføjer, at Søfartens Ledere aldrig kunne drømme om at rejse sager, som medlemmerne ikke selv har bedt om.

- På baggrund af deres ønske om en godtgørelse har vi bedt eksterne advokater om at vurdere sagen, og det er på baggrund af den anbefaling, at vi har rejst kravet om godtgørelse. Men vi har også været i dialog med dem om de menneskelig omkostninger ved at gøre det, siger han.

Det er Ekstra Bladet, der lørdag anklager Søfartens Ledere for at skifte standpunkt ved at kræve en millionerstatning til piratgidslerne Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez, selv om fagforeningen tidligere har meldt ud, at sagen mod bladet i Pressenævnet ikke har handlet om penge.

Fritz Ganzhorn bekræfter, at kravet om godtgørelse over for Ekstra Bladet alene er på en million kroner, 500.000 kroner til hver af de danske gidsler. De vil dog dele en eventuel godtgørelse med deres fire filippinske kolleger fra coasteren Leopard.

- Jeg håber på forhandling om en passende godtgørelse, det har vi signaleret i vores henvendelser. Men en forhandling beror på, om de to medier ønsker det, siger Fritz Ganzhorn.

Da TV2 ikke selv har oplyst noget om kravet til stationen, men kun bekræftet, at den har modtaget et krav, vil Fritz Ganzhorn ikke ind på størrelsen af kravet til TV2. Ifølge Ekstra Bladet er kravet til de to medier, Ekstra Bladet og TV2, på i alt to millioner kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip