Direktør for skandale-firma: Troede vi var registreret

Direktøren hos fødevarevirksomheden Nordic Ingredients, Kurt Frederiksen, gik ud fra, at hans virksomhed var lovligt registreret hos Fødevarestyrelsen i de 10 år, virksomheden har eksisteret.

Det fortæller han fredag til Ritzau.

Nordic Ingredients blev onsdag lukket af Fødevarestyrelsens rejsehold, da virksomheden ikke havde overholdt hygiejnereglerne og brugt en betonblander til at fremstille rugbrødsgelé, der blandt andet er blevet solgt til hospitaler.

I samme omgang har det vist sig, at firmaet ikke har været registreret hos Fødevarestyrelsen. Men det kommer bag på Kurt Frederiksen. Han gik ud fra, at registreringen automatisk ville ske, da virksomheden blev CVR-registreret for 10 år siden.

- Jeg har både CVR-nummer og det såkaldte P-nummer, og jeg har drevet virksomheden i over 10 år. Jeg har registret mig på internettet, og det burde være i orden. Så jeg har arbejdet med åbne kort, men jeg har ikke fulgt op på, om jeg var registreret hos Fødevarestyrelsen, siger han.

Kurt Frederiksen fortæller, at han flere gange har forsøgt at kontakte styrelsen uden at få svar.

- Jeg har rykket Fødevarestyrelsen fire gange for at få en endelig godkendelse, og jeg har da undret mig op til flere gange, hvorfor jeg ikke har hørt noget. Men det skal ikke være en undskyldning. Ansvaret er mit, siger han.

I forhold til den omtalte betonblander mener Kurt Frederiksen ikke, at det er problematisk at bruge den slags til fremstilling af fødevarefremstilling.

- Nej, den har ikke et stempel på, hvor der står, at den er godkendt til fødevarer. Men vi har givet den en imprægnering, så den kunne bruges til de tørprodukter, vi har blandet.

- Vi har brugt den omtalte blander i den bedste mening. Vi kunne sagtens have købt en anden måske mere egnet maskine til de samme penge, men det, vurderede vi ikke, var nødvendigt, siger Kurt Frederiksen.

Han erkender dog, at firmaets egenkontrol har været mangelfuld:

- Det bliver der nu rettet op på. Derudover bliver den gamle blandemaskine skiftet ud med en anden, og nu er vi også blevet registreret hos Fødevarestyrelsen.

- Jeg har lært min lektie nu, og jeg håber, at jeg i fremtiden kan genopbygge den tillid til mine kunder, som jeg har haft indtil nu, siger Kurt Frederiksen.

Nordic Ingredients er blevet lukket af Fødevarestyrelsen, indtil det vurderes, at virksomheden har styr på forholdene.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip