Direktør vil ikke garantere gangsamtaler stopper

Det er ikke hensigtsmæssigt at have konsultationer mellem læger og patienter på gangene, men der kan ikke udstedes en garanti for, at det ikke finder sted.

Sådan lyder svaret fra Hvidovre Hospital, efter der tirsdagen igennem har været kritik af, at fortrolige samtaler mellem patienter og læger holdes på hospitalets gange:

- Jeg kan ikke garantere, at det forsvinder. Men jeg vil bestemt arbejde hen imod, at vi ikke bryder fortroligheden, og at antallet af konsultationer på gangene reduceres, siger Anders Agger, direktør for Amager og Hvidovre Hospital.

Kritikken kommer på baggrund af TV2-dokumentaren "Patienten, der fik nok", som torsdag bliver vist på kanalen.

Her har TV2-journalisten Michael Bech med sin mobiltelefon blandt andet filmet patientkonsultationer på hospitalets gange.

- Det beklageligt, at vi har haft situationer, hvor vores personale har haft samtaler med patienter på gangene, men jeg vil skynde mig at sige, at det ikke er gængs praksis, at vi har samtaler med patienter på gangene her på Hvidovre Hospital, siger Anders Agger til optagelserne.

Ifølge Dansk Sygeplejeråd skyldes gangkonsultationerne, at medarbejderne har for mange patienter, og at hospitalets ledelse ikke prioriterer opgaverne godt nok.

Og en del af den kritik er Anders Agger lydhør overfor, selvom han mener, at hospitalets faciliteter også bærer en del af skylden.

- Vi har i de sidste mange år fået flere og flere patienter, men først de seneste år er vi kommet i gang med at bygge vores hospitaler om, så der kommer flere enestuer.

- Når det så er sagt, så handler det om at have en tæt dialog mellem ledelse og medarbejdere om, hvordan man tilrettelægger hverdagen. I sidste ende så er det da også en ledelsesmæssig beslutning, hvad tiden skal bruges til, siger han.

Kritikken af de dokumenterede patientsamtaler på gangene har tirsdag fået regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) til at kræve en redegørelse for, hvor udbredt problemet er på de danske hospitaler, skriver TV2.

/ritzau/

 

Dagens Gossip